Turta dulce cu miere

Autorwhatsoanacooking
DificultateÎncepător

Daca aveti in plan sa pregatiti niste turta dulce cu miere pentru Mos Craciun, am pentru voi o reteta rapida si faina, aromata si usoara

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 500 gr Faina
 1 tbsp Scortisoara
 1 tbsp ghimbir macinat
 1 tsp Bicarbonat
 ½ tsp nucsoara
 ½ tsp sare
 180 gr unt moale
 6 tbsp miere
 1 Ou
 1 ½ tsp Extract de vanilie
Glazura de decor
 125 gr zahar pudra
 2 tbsp Lapte

Mod de preparare:

1

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate si punem deoparte (faina, scortosoara, ghimbir, sare, bicarbonat si nucsoara)

2

Mixam untul si mierea in alt bol. Adaugam oul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o consistenta cremoasa, moale.

3

Dam mixerul la viteza minima si adaugam treptat faina. Mixam bine pana se incorporeaza si formam cu mainile doua bile

4

Invelim fiecare bila in folie si dam la frigider aproximativ 2 ore.

5

Preincalzim cuptorul la 180 de grade

6

Scoatem aluatul si il intindem pe o suprafat pudrata usor cu faina (grosime de aproximativ 0.5 cm) Formam turtitele si le punem in tava, pe hartie de copt. Bagam la cuptor pentru aproximativ 10-12 min. Scoatem tava si lasam la racit, la temperatura camerei.

7

Decoram apoi dupa placul nostru. Noi am facut astazi doar una din bile, pe cealalta am congelat-o (dupa ce a stat 2 ore la frigider).

Ingrediente

 500 gr Faina
 1 tbsp Scortisoara
 1 tbsp ghimbir macinat
 1 tsp Bicarbonat
 ½ tsp nucsoara
 ½ tsp sare
 180 gr unt moale
 6 tbsp miere
 1 Ou
 1 ½ tsp Extract de vanilie
Glazura de decor
 125 gr zahar pudra
 2 tbsp Lapte

Indicații

1

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate si punem deoparte (faina, scortosoara, ghimbir, sare, bicarbonat si nucsoara)

2

Mixam untul si mierea in alt bol. Adaugam oul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o consistenta cremoasa, moale.

3

Dam mixerul la viteza minima si adaugam treptat faina. Mixam bine pana se incorporeaza si formam cu mainile doua bile

4

Invelim fiecare bila in folie si dam la frigider aproximativ 2 ore.

5

Preincalzim cuptorul la 180 de grade

6

Scoatem aluatul si il intindem pe o suprafat pudrata usor cu faina (grosime de aproximativ 0.5 cm) Formam turtitele si le punem in tava, pe hartie de copt. Bagam la cuptor pentru aproximativ 10-12 min. Scoatem tava si lasam la racit, la temperatura camerei.

7

Decoram apoi dupa placul nostru. Noi am facut astazi doar una din bile, pe cealalta am congelat-o (dupa ce a stat 2 ore la frigider).

Turta dulce cu miere