Turta dulce – Gingerbread cookies

AutorIulia V.
DificultateÎncepător

Biscuiti deliciosi, crocanti si aromati

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 225 gr unt nesarat
 220 gr zahar brun
 1 tbsp scortisoara pudra
 1 tbsp ghimbir pudra
 ½ tsp cuisoare pudra
 225 gr miere
 1 ou mare
 750 gr faina
 1 tsp praf de copt

Mod de preparare:

Pregatire aluat
1

Bateti untul, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, pana se omogenizeaza.

2

Adaugati mierea si oul, omogenizati.

3

Adaugati faina si praful de copt in compozitie, amestecand cu un mixer la viteza mica.

4

Se imparte in 3 parti si se lasa la rece timp de 1 ora.
Optional: pentru renii din poza, intr-o parte mai mica din aluat am adaugat cacao pentru culoarea mai inchisa a coarnelor.

Pregatire pentru coacere
5

Aluatul se intinde cu grosimea de 0.3 - 0.6 cm. Se taie in formele dorite - lasati imaginatia sa se joace 😀 (eu pentru coarnele de ren am folosit o forma care se dorea a fi o aripa de fluture).

Coacerea
6

Se coace in cuptorul preincalzit la 150 grade C timp de 8-10 minute.

7

Bucurati-va de mirosul divin care umple casa si de gustul grozav!

Ingrediente

 225 gr unt nesarat
 220 gr zahar brun
 1 tbsp scortisoara pudra
 1 tbsp ghimbir pudra
 ½ tsp cuisoare pudra
 225 gr miere
 1 ou mare
 750 gr faina
 1 tsp praf de copt

Indicații

Pregatire aluat
1

Bateti untul, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, pana se omogenizeaza.

2

Adaugati mierea si oul, omogenizati.

3

Adaugati faina si praful de copt in compozitie, amestecand cu un mixer la viteza mica.

4

Se imparte in 3 parti si se lasa la rece timp de 1 ora.
Optional: pentru renii din poza, intr-o parte mai mica din aluat am adaugat cacao pentru culoarea mai inchisa a coarnelor.

Pregatire pentru coacere
5

Aluatul se intinde cu grosimea de 0.3 - 0.6 cm. Se taie in formele dorite - lasati imaginatia sa se joace 😀 (eu pentru coarnele de ren am folosit o forma care se dorea a fi o aripa de fluture).

Coacerea
6

Se coace in cuptorul preincalzit la 150 grade C timp de 8-10 minute.

7

Bucurati-va de mirosul divin care umple casa si de gustul grozav!

Turta dulce – Gingerbread cookies