Iata niste turtite consistente si delicioase cu pasta de linte rosie. Au iesit pufoase și foarte bune la gust.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pregatit un aluat din faina cernuta iar in mijloc am format un gol unde am pus drojdia, zaharul si putina apa calda. Am amestecat si am lasat putin sa se activeze drojdia.
Am adaugat apoi pasta de linte rosie, sarea, mixul seminte si am adaugat treptat apa calda pana s-a format un altuat. Cantitatea mentionata nu este fixa, o mai ajustati in functie de necesitate. Cand s-au incorporat bine ingredientele am adaugat si uleiul de masline si am framantat aluatul timp de 10 minute.
Am lasat aluatul la crescut timp de o ora la loc cald iar apoi am rupt bucati egale din aluat si am format bile pe care le-am aplatizat cu mainile. Am lasat turtitele pe blatul de lucru la dospit timp de cateva minute pana au ajuns sa fie prajite in tigaie incinsa cu ulei. Se prajesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte la foc mic-mediu.
Ingrediente
Indicații
Am pregatit un aluat din faina cernuta iar in mijloc am format un gol unde am pus drojdia, zaharul si putina apa calda. Am amestecat si am lasat putin sa se activeze drojdia.
Am adaugat apoi pasta de linte rosie, sarea, mixul seminte si am adaugat treptat apa calda pana s-a format un altuat. Cantitatea mentionata nu este fixa, o mai ajustati in functie de necesitate. Cand s-au incorporat bine ingredientele am adaugat si uleiul de masline si am framantat aluatul timp de 10 minute.
Am lasat aluatul la crescut timp de o ora la loc cald iar apoi am rupt bucati egale din aluat si am format bile pe care le-am aplatizat cu mainile. Am lasat turtitele pe blatul de lucru la dospit timp de cateva minute pana au ajuns sa fie prajite in tigaie incinsa cu ulei. Se prajesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte la foc mic-mediu.