fbpx

Tzatziki

AutorPetru Apostoaia
DificultateÎncepător

Un sos bun atât pentru salate, cât și pentru grătar.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 450 g iaurt grecesc gras (10%)
 350 g castraveți
 5 căței de usturoi
 sare, piper
 mărar proaspăt tocat
 mentă proaspăt tocată
 2 linguri(ă) ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Castraveții se curăță și se dau printr-o răzătoare cât mai fină sau se toacă mărunt (metoda tradițională), după care se pun într-un bol și se așteaptă 15-20 de minute, ca să lase o parte din apă. Lichidul rezultat se scoate din bol.

2

Cât timp castraveții sunt la scurs, se curăță usturoiul și se pisează cu o presă sau în mojar.

3

După ce lichidul în exces a fost scurs, se adaugă iaurtul și usturoiul și se omogenizează.

4

Se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, mărarul și menta și se amestecă din nou.

Ingrediente

 450 g iaurt grecesc gras (10%)
 350 g castraveți
 5 căței de usturoi
 sare, piper
 mărar proaspăt tocat
 mentă proaspăt tocată
 2 linguri(ă) ulei de măsline

Direcții

1

Castraveții se curăță și se dau printr-o răzătoare cât mai fină sau se toacă mărunt (metoda tradițională), după care se pun într-un bol și se așteaptă 15-20 de minute, ca să lase o parte din apă. Lichidul rezultat se scoate din bol.

2

Cât timp castraveții sunt la scurs, se curăță usturoiul și se pisează cu o presă sau în mojar.

3

După ce lichidul în exces a fost scurs, se adaugă iaurtul și usturoiul și se omogenizează.

4

Se adaugă uleiul de măsline, sarea, piperul, mărarul și menta și se amestecă din nou.

Tzatziki