Varza calita dulce, la cuptor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incepem cu legumele: taiem varza fidelute iar ceapa, ardeiul si morcovul cubulete.
Intre timp eu am pus la fiert pulpele pentru ca asta am avut la indemana. Voi puteti folosi orice carne vreti, aceasta varza merge si cu carne de porc, carnati, afumatura.
Dupa ce pulpele au fiert, le-am scos din apa si am indepartat carnea de pe os.
Intr-o oala am pus la calit legumele. Dupa ce aceastea s-au calit, am adaugat carnea de pe pulpe si varza. Am acoperit totul cu apa in care au fiert pulpele, dupa ce am strecurat-o.
Am lasat varza sa fiarba pana a scazut, apoi am adaugat 3 linguri de otet, o lingurita de bors, sare piper si cimbru dupa gust. Voi puteti sa omiteti partea cu otetul si borsul, dar eu mi-am dorit ca varza sa fie acra.
Am mutat varza intr-o tava incapatoare si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de minute. Varza este gata atunci cand scade de tot, cand devine aurie.
Ingrediente
Indicații
Incepem cu legumele: taiem varza fidelute iar ceapa, ardeiul si morcovul cubulete.
Intre timp eu am pus la fiert pulpele pentru ca asta am avut la indemana. Voi puteti folosi orice carne vreti, aceasta varza merge si cu carne de porc, carnati, afumatura.
Dupa ce pulpele au fiert, le-am scos din apa si am indepartat carnea de pe os.
Intr-o oala am pus la calit legumele. Dupa ce aceastea s-au calit, am adaugat carnea de pe pulpe si varza. Am acoperit totul cu apa in care au fiert pulpele, dupa ce am strecurat-o.
Am lasat varza sa fiarba pana a scazut, apoi am adaugat 3 linguri de otet, o lingurita de bors, sare piper si cimbru dupa gust. Voi puteti sa omiteti partea cu otetul si borsul, dar eu mi-am dorit ca varza sa fie acra.
Am mutat varza intr-o tava incapatoare si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de minute. Varza este gata atunci cand scade de tot, cand devine aurie.