Varza calita by Gina

AutorHometown_flavours
DificultateÎncepător

Varza calita dulce, la cuptor.

ShareSalvează
Randamente3 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 2 kg Varza
 500 gr pulpe de pui
 2 cepe
 2 morcovi
 2 ardei
 otet
 bors
 sare
 piper
 cimbru

Mod de preparare:

1

Incepem cu legumele: taiem varza fidelute iar ceapa, ardeiul si morcovul cubulete.

Intre timp eu am pus la fiert pulpele pentru ca asta am avut la indemana. Voi puteti folosi orice carne vreti, aceasta varza merge si cu carne de porc, carnati, afumatura.

2

Dupa ce pulpele au fiert, le-am scos din apa si am indepartat carnea de pe os.

3

Intr-o oala am pus la calit legumele. Dupa ce aceastea s-au calit, am adaugat carnea de pe pulpe si varza. Am acoperit totul cu apa in care au fiert pulpele, dupa ce am strecurat-o.

4

Am lasat varza sa fiarba pana a scazut, apoi am adaugat 3 linguri de otet, o lingurita de bors, sare piper si cimbru dupa gust. Voi puteti sa omiteti partea cu otetul si borsul, dar eu mi-am dorit ca varza sa fie acra.

5

Am mutat varza intr-o tava incapatoare si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de minute. Varza este gata atunci cand scade de tot, cand devine aurie.

Ingrediente

 2 kg Varza
 500 gr pulpe de pui
 2 cepe
 2 morcovi
 2 ardei
 otet
 bors
 sare
 piper
 cimbru

Indicații

1

Incepem cu legumele: taiem varza fidelute iar ceapa, ardeiul si morcovul cubulete.

Intre timp eu am pus la fiert pulpele pentru ca asta am avut la indemana. Voi puteti folosi orice carne vreti, aceasta varza merge si cu carne de porc, carnati, afumatura.

2

Dupa ce pulpele au fiert, le-am scos din apa si am indepartat carnea de pe os.

3

Intr-o oala am pus la calit legumele. Dupa ce aceastea s-au calit, am adaugat carnea de pe pulpe si varza. Am acoperit totul cu apa in care au fiert pulpele, dupa ce am strecurat-o.

4

Am lasat varza sa fiarba pana a scazut, apoi am adaugat 3 linguri de otet, o lingurita de bors, sare piper si cimbru dupa gust. Voi puteti sa omiteti partea cu otetul si borsul, dar eu mi-am dorit ca varza sa fie acra.

5

Am mutat varza intr-o tava incapatoare si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de minute. Varza este gata atunci cand scade de tot, cand devine aurie.

Varza calita by Gina