Varza călită este o mâncare preferată de mulţi, indiferent dacă sunt sau nu vegetarieni.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ceapa se tocă mediu şi se pune la călit în grăsime. Varza se taie în două, se elimină cotorul şi se face mai măruntă. Se pune peste ceapă, se adaugă cimbru şi se lasă să-şi micşoreze volumul. Se face cam jumate din cât era la început.
Se adaugă bulionul, se sărează după gust şi oala se acoperă, să fiarbă înăbuşit, la foc mic, cam juma de ceas. Din 5 în 5 minute se amestecă, ca să nu se prindă de fund şi să se gătească uniform.
Se serveşte, de exemplu, cu smântână şi ardeu iute, cu cârnaţ sau cu friptură.
Ingrediente
Indicații
Ceapa se tocă mediu şi se pune la călit în grăsime. Varza se taie în două, se elimină cotorul şi se face mai măruntă. Se pune peste ceapă, se adaugă cimbru şi se lasă să-şi micşoreze volumul. Se face cam jumate din cât era la început.
Se adaugă bulionul, se sărează după gust şi oala se acoperă, să fiarbă înăbuşit, la foc mic, cam juma de ceas. Din 5 în 5 minute se amestecă, ca să nu se prindă de fund şi să se gătească uniform.
Se serveşte, de exemplu, cu smântână şi ardeu iute, cu cârnaţ sau cu friptură.