fbpx

Varza calita

AvatarAutorDecebal
DificultateÎncepător

Varza călită este o mâncare preferată de mulţi, indiferent dacă sunt sau nu vegetarieni.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

 1 varza
 2 linguri(ă) ulei, sau grasime de rata
 2 cepe medii
 ½ cutie bulion
 1 linguri(ă) cimbru

Mod de preparare:

1

Ceapa se tocă mediu şi se pune la călit în grăsime. Varza se taie în două, se elimină cotorul şi se face mai măruntă. Se pune peste ceapă, se adaugă cimbru şi se lasă să-şi micşoreze volumul. Se face cam jumate din cât era la început.

2

Se adaugă bulionul, se sărează după gust şi oala se acoperă, să fiarbă înăbuşit, la foc mic, cam juma de ceas. Din 5 în 5 minute se amestecă, ca să nu se prindă de fund şi să se gătească uniform.
Se serveşte, de exemplu, cu smântână şi ardeu iute, cu cârnaţ sau cu friptură.

Ingrediente

 1 varza
 2 linguri(ă) ulei, sau grasime de rata
 2 cepe medii
 ½ cutie bulion
 1 linguri(ă) cimbru

Direcții

1

Ceapa se tocă mediu şi se pune la călit în grăsime. Varza se taie în două, se elimină cotorul şi se face mai măruntă. Se pune peste ceapă, se adaugă cimbru şi se lasă să-şi micşoreze volumul. Se face cam jumate din cât era la început.

2

Se adaugă bulionul, se sărează după gust şi oala se acoperă, să fiarbă înăbuşit, la foc mic, cam juma de ceas. Din 5 în 5 minute se amestecă, ca să nu se prindă de fund şi să se gătească uniform.
Se serveşte, de exemplu, cu smântână şi ardeu iute, cu cârnaţ sau cu friptură.

Varza calita