Varza de Bruxelles cu sos bechamel

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Multa lume se teme de varza de Bruxelles pentru ca ar fi amara sau mai neplacuta la gust. Eu cred ca ii putem acorda o sansa in plus acestei simpatice legume. Pregatita bine are un gust mai mult decat placut si poate fi o garnitura perfecta pentru peste sau carne de pasare.

ShareSalvează
O garnitura perfecta din varza de bruxelles.
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 500 gr varza de Bruxelles
 2 tbsp ulei de masline
 1 tsp faina
 2 tsp smantana
 150 ml lapte
 2 tsp mustar frantuzesc
 sare
 boia de ardei afumata

Mod de preparare:

1

Am curatat varza de Bruxelles de frunzulitele exterioare si am pus-o la fiert pentru cateva minute pana s-a inmuiat putin.

2

Am scurs-o de apa si am pus-o intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Am amestecat in ea si am lasat-o putin sa se rumeneasca.

3

Intr-un bol am amestecat o lingura faina cu 2 linguri smantana si 150 ml lapte. Am omogenizat cat am putut de bine, dar pentru a scapa de cocoloase am trecut totul prin sita. Am amestcat in tigaie si, atunci cand a inceput sa se inchege sosul, am mai adaugat apa pana sosul a ajuns la consistenta dorita.

4

Am adaugat apoi sare si mustar si le-am amestecat bine. Inainte sa opresc focul am adaugat boia de ardei afumata. Am savurat fierbinte.

Ingrediente

 500 gr varza de Bruxelles
 2 tbsp ulei de masline
 1 tsp faina
 2 tsp smantana
 150 ml lapte
 2 tsp mustar frantuzesc
 sare
 boia de ardei afumata

Indicații

1

Am curatat varza de Bruxelles de frunzulitele exterioare si am pus-o la fiert pentru cateva minute pana s-a inmuiat putin.

2

Am scurs-o de apa si am pus-o intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Am amestecat in ea si am lasat-o putin sa se rumeneasca.

3

Intr-un bol am amestecat o lingura faina cu 2 linguri smantana si 150 ml lapte. Am omogenizat cat am putut de bine, dar pentru a scapa de cocoloase am trecut totul prin sita. Am amestcat in tigaie si, atunci cand a inceput sa se inchege sosul, am mai adaugat apa pana sosul a ajuns la consistenta dorita.

4

Am adaugat apoi sare si mustar si le-am amestecat bine. Inainte sa opresc focul am adaugat boia de ardei afumata. Am savurat fierbinte.

Varza de Bruxelles cu sos bechamel