Daca nu stiti cum sa gatiti varza de Bruxelles astfel incat sa fie delicioasa si fara pic de gust amar, mergeti la sigur cu aceasta reteta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
In primul rand am curatat varza ca pe o varza obisnuita, chiar daca este cu muult mai mica. Mai exact, am curatat cotorul si primele frunze care au cazut astfel incat verezele sa ramana curate.
Le-am acoperit cu apa si le-am fiert timp de 7-8 minute pana s-au inmuitat putin. Am scurs apoi apa iar verzele le-am pus intr-o tava cu foaie de copt. Fiecare varza am apasat-o cu un pahar astfel incat sa fie mai aplatizata.
Am pregatit un sos din usturoi pisat, mustar si ulei de masline. L-am amestecat bine, ca pe o mini maioneza. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie am uns fiecare varza. Am presarat apoi piper, sare si branza rasa. Tava am bagat-o la cuptor la pentru apx. 10 minute la 190 grade sau pana se rumenesc frumos verzele.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am adaugat otet balsamic crema si patrunjel proaspat tocat. Pot fi savurate ca atare sau ca garnitura. Eu le-am servit alaturi de piept de rata gatit foarte simplu in tigaie si a fost o combinatie divina!
Ingrediente
Indicații
In primul rand am curatat varza ca pe o varza obisnuita, chiar daca este cu muult mai mica. Mai exact, am curatat cotorul si primele frunze care au cazut astfel incat verezele sa ramana curate.
Le-am acoperit cu apa si le-am fiert timp de 7-8 minute pana s-au inmuitat putin. Am scurs apoi apa iar verzele le-am pus intr-o tava cu foaie de copt. Fiecare varza am apasat-o cu un pahar astfel incat sa fie mai aplatizata.
Am pregatit un sos din usturoi pisat, mustar si ulei de masline. L-am amestecat bine, ca pe o mini maioneza. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie am uns fiecare varza. Am presarat apoi piper, sare si branza rasa. Tava am bagat-o la cuptor la pentru apx. 10 minute la 190 grade sau pana se rumenesc frumos verzele.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am adaugat otet balsamic crema si patrunjel proaspat tocat. Pot fi savurate ca atare sau ca garnitura. Eu le-am servit alaturi de piept de rata gatit foarte simplu in tigaie si a fost o combinatie divina!