Varză de Bruxelles cu unt, castane și bacon

AutorMiaMaria
DificultateÎncepător

Combinația de varză de Bruxelles cu bacon sărat și castane este mereu câștigătoare.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 kg varză de Bruxelles
 6 felii de bacon afumat, tăiat în bucățele mici ( poți să pui mai mult bacon, dacă vrei )
 200 gr de castane fierte, vidate
 50 gr de unt

Mod de preparare:

1

Se aduce la fierbere o oală mare cu apă sărată. Se adaugă varza. După ce începe iar să fiarbă, se lasă pe foc încă 5 minute. Se scurge, se pune sub jet de apă rece până când se răcește, apoi se scurge din nou.

2

Se încălzește o tigaie mare, se adaugă baconul și se prăjește 10 minute până când devine auriu și crocant. Se scoate baconul din tigaie, lăsând grăsimea, se adaugă castanele, se prăjesc 5 minute la foc mare, până când se îngălbenesc. Se scot din tigaie.

3

Se adaugă varza în tigaie cu un strop de apă, se acoperă și se mai lasă 5 minute, la foc mediu. Se scoate capacul, se dă focul mai tare, apoi se adaugă aproape tot untul. Se mai lasă pe foc 2 minute. Se adaugă baconul, castanele și se asezonează din plin, iar untul rămas se pune deasupra.

Pregătește dinainte :
4

Cu două zile înainte, poți să fierbi verzele de Bruxelles, să le scurgi și să le răcești bine, apoi să le păstrezi la frigider.

5

De asemenea, poți prăji baconul și castanele și să le păstrezi la frigider.

6

În ziua servirii, mai ai doar de sotat verzele și de amestecat toate ingredientele.

Ingrediente

 1 kg varză de Bruxelles
 6 felii de bacon afumat, tăiat în bucățele mici ( poți să pui mai mult bacon, dacă vrei )
 200 gr de castane fierte, vidate
 50 gr de unt

Indicații

1

Se aduce la fierbere o oală mare cu apă sărată. Se adaugă varza. După ce începe iar să fiarbă, se lasă pe foc încă 5 minute. Se scurge, se pune sub jet de apă rece până când se răcește, apoi se scurge din nou.

2

Se încălzește o tigaie mare, se adaugă baconul și se prăjește 10 minute până când devine auriu și crocant. Se scoate baconul din tigaie, lăsând grăsimea, se adaugă castanele, se prăjesc 5 minute la foc mare, până când se îngălbenesc. Se scot din tigaie.

3

Se adaugă varza în tigaie cu un strop de apă, se acoperă și se mai lasă 5 minute, la foc mediu. Se scoate capacul, se dă focul mai tare, apoi se adaugă aproape tot untul. Se mai lasă pe foc 2 minute. Se adaugă baconul, castanele și se asezonează din plin, iar untul rămas se pune deasupra.

Pregătește dinainte :
4

Cu două zile înainte, poți să fierbi verzele de Bruxelles, să le scurgi și să le răcești bine, apoi să le păstrezi la frigider.

5

De asemenea, poți prăji baconul și castanele și să le păstrezi la frigider.

6

În ziua servirii, mai ai doar de sotat verzele și de amestecat toate ingredientele.

Varză de Bruxelles cu unt, castane și bacon