Vinete coapte cu telemea

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Daca salata de vinete este una dintre preferatele romanilor, am zis sa va propun o alternativa de reteta din vinete la fel de gustoasa ca si salata de vinete mult iubita.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 2 vinete
 200 gr telemea de vaca
 400 gr rosi la conserva
 150 gr iaurt
 1 ardei rosu
 1 ceapa mare
 4 catei usturoi
 2 sare
 1 tsp piper negru
 1 tsp busuioc uscat
 ½ tsp fulgi de chili
 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

1

Taiati vinetele pe lung si scoateti pulpa din mijloc, lasand doar exteriorul pentru a forma o barcuta.

2

Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins si se caleste miezul de la vinete taiat cubulete impreuna cu ceapa si ardeiul rosu pana acestea se inmoaie, iar la final adaugam usturoiul si jumatate din conserva de rosi si lasam totul sa se gateasca pentru 5-10 min.

3

Se adauga sarea, piperul si busuiocul uscat si se mai lasa 2 minute pe foc.

4

Preparatul de pune in formele de barcuta din vinete, iar pe deasupra se presara telemea de vaca si se da la cuptor pentru 25 min la 180˚C.

5

Se servesc cu sos de rosi preparat din restul de conserva, 1 catel de usturoi si 3 frunze de busuioc, sare piper dupa gust, toate acestea se pun in blender pana devin pasta, iar pentru sosul alb amestecam iaurt cu sare, piper si zeama de la lamaie.

6

Se poate servi impreuna cu orez basmati. Enjoy!

Ingrediente

 2 vinete
 200 gr telemea de vaca
 400 gr rosi la conserva
 150 gr iaurt
 1 ardei rosu
 1 ceapa mare
 4 catei usturoi
 2 sare
 1 tsp piper negru
 1 tsp busuioc uscat
 ½ tsp fulgi de chili
 1 legatura patrunjel

Indicații

1

Taiati vinetele pe lung si scoateti pulpa din mijloc, lasand doar exteriorul pentru a forma o barcuta.

2

Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins si se caleste miezul de la vinete taiat cubulete impreuna cu ceapa si ardeiul rosu pana acestea se inmoaie, iar la final adaugam usturoiul si jumatate din conserva de rosi si lasam totul sa se gateasca pentru 5-10 min.

3

Se adauga sarea, piperul si busuiocul uscat si se mai lasa 2 minute pe foc.

4

Preparatul de pune in formele de barcuta din vinete, iar pe deasupra se presara telemea de vaca si se da la cuptor pentru 25 min la 180˚C.

5

Se servesc cu sos de rosi preparat din restul de conserva, 1 catel de usturoi si 3 frunze de busuioc, sare piper dupa gust, toate acestea se pun in blender pana devin pasta, iar pentru sosul alb amestecam iaurt cu sare, piper si zeama de la lamaie.

6

Se poate servi impreuna cu orez basmati. Enjoy!

Note

Vinete coapte cu telemea