Vinete coapte cu usturoi și feta

AutorZice Mami
DificultateÎncepător

O reteta lejera de vara, extraordinar de savuroasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare55 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

 2 vinete
 100 gr feta
 2 ulei de masline
 40 gr parmezan
 4 ajvar
 4 catei de usturoi
 1 tsp sare

Mod de preparare:

1

Am spălat vinetele și le-am lăsat cu coajă, apoi le-am tăiat în două și le-am crestat, le-am presărat cu sare, piper și ulei de măsline și le-am așezat pe o tavă cu coaja în sus. Le-am dat la cuptor, la 200 de grade, pentru 40 de minute.

2

Vinetele se rumenesc frumos în acest timp. Am scos tava, am întors vinetele și le-am uns bine cu usturoi mărunțit, câte o lingură de ajvar (puteți folosi și sos de roșii), apoi am pus deasupra feta mărunțită și parmezan ras. Am introdus din nou vinetele la cuptor, pentru încă vreo 15 minute, până se rumenește brânza.

3

Am servit vinetele cu smântână și lipii de casă. Atât de bune, încât vă veți linge degetele! Trebuie să le încercați în această vară!

Ingrediente

 2 vinete
 100 gr feta
 2 ulei de masline
 40 gr parmezan
 4 ajvar
 4 catei de usturoi
 1 tsp sare

Indicații

1

Am spălat vinetele și le-am lăsat cu coajă, apoi le-am tăiat în două și le-am crestat, le-am presărat cu sare, piper și ulei de măsline și le-am așezat pe o tavă cu coaja în sus. Le-am dat la cuptor, la 200 de grade, pentru 40 de minute.

2

Vinetele se rumenesc frumos în acest timp. Am scos tava, am întors vinetele și le-am uns bine cu usturoi mărunțit, câte o lingură de ajvar (puteți folosi și sos de roșii), apoi am pus deasupra feta mărunțită și parmezan ras. Am introdus din nou vinetele la cuptor, pentru încă vreo 15 minute, până se rumenește brânza.

3

Am servit vinetele cu smântână și lipii de casă. Atât de bune, încât vă veți linge degetele! Trebuie să le încercați în această vară!

Note

Vinete coapte cu usturoi și feta