O reteta lejera de vara, extraordinar de savuroasa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am spălat vinetele și le-am lăsat cu coajă, apoi le-am tăiat în două și le-am crestat, le-am presărat cu sare, piper și ulei de măsline și le-am așezat pe o tavă cu coaja în sus. Le-am dat la cuptor, la 200 de grade, pentru 40 de minute.
Vinetele se rumenesc frumos în acest timp. Am scos tava, am întors vinetele și le-am uns bine cu usturoi mărunțit, câte o lingură de ajvar (puteți folosi și sos de roșii), apoi am pus deasupra feta mărunțită și parmezan ras. Am introdus din nou vinetele la cuptor, pentru încă vreo 15 minute, până se rumenește brânza.
Am servit vinetele cu smântână și lipii de casă. Atât de bune, încât vă veți linge degetele! Trebuie să le încercați în această vară!
Ingrediente
Indicații
Am spălat vinetele și le-am lăsat cu coajă, apoi le-am tăiat în două și le-am crestat, le-am presărat cu sare, piper și ulei de măsline și le-am așezat pe o tavă cu coaja în sus. Le-am dat la cuptor, la 200 de grade, pentru 40 de minute.
Vinetele se rumenesc frumos în acest timp. Am scos tava, am întors vinetele și le-am uns bine cu usturoi mărunțit, câte o lingură de ajvar (puteți folosi și sos de roșii), apoi am pus deasupra feta mărunțită și parmezan ras. Am introdus din nou vinetele la cuptor, pentru încă vreo 15 minute, până se rumenește brânza.
Am servit vinetele cu smântână și lipii de casă. Atât de bune, încât vă veți linge degetele! Trebuie să le încercați în această vară!