Vinetele sunt vedetele acestui sezon si trebuie sa profitam de ele cat mai mult. Iata o modalitate simpla si delicioasa de a le gati: crestate, la cuptor, cu rosii, mozzarella si capere. Va recomand cu drag aceasta combinatie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am crestat in forma de romb vanata dupa ce am taiat-o pe jumatate. Am presarat sare pe suprafata ei si dupa cateva minute, am spalat vanata de zeama care s-a lasat. Am turnat apoi ulei de masline pe cele doua jumatati si le-am dat la cuptor dupa ce le-am pus in tava de cuptor cu hartie de copt, la 190°C. Le-am lasat la cuptor aproximativ 10-15 minute, pana s-au inmuiat putin si au prins putina culoare la exterior.
Am pregatit intre timp umplutura din rosiile taiate in cubulete, mozzarella taiata in bucati mici, caperele, sare si piper. Am imprastiat compozitia peste cele doua jumatati de vanata si am dat iar la cuptor pentru circa 10 minute la 190°C, sau pana se rumeneste frumos la suprafata.
Ingrediente
Indicații
Am crestat in forma de romb vanata dupa ce am taiat-o pe jumatate. Am presarat sare pe suprafata ei si dupa cateva minute, am spalat vanata de zeama care s-a lasat. Am turnat apoi ulei de masline pe cele doua jumatati si le-am dat la cuptor dupa ce le-am pus in tava de cuptor cu hartie de copt, la 190°C. Le-am lasat la cuptor aproximativ 10-15 minute, pana s-au inmuiat putin si au prins putina culoare la exterior.
Am pregatit intre timp umplutura din rosiile taiate in cubulete, mozzarella taiata in bucati mici, caperele, sare si piper. Am imprastiat compozitia peste cele doua jumatati de vanata si am dat iar la cuptor pentru circa 10 minute la 190°C, sau pana se rumeneste frumos la suprafata.