Vinete crestate la cuptor cu rosii, mozzarella si capere

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Vinetele sunt vedetele acestui sezon si trebuie sa profitam de ele cat mai mult. Iata o modalitate simpla si delicioasa de a le gati: crestate, la cuptor, cu rosii, mozzarella si capere. Va recomand cu drag aceasta combinatie.

ShareSalvează
Vinete coapte
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 vanata
 sare
 2 rosii
 125 gr mozzarella
 3 tbsp ulei de masline
 2 tsp capere
 piper

Mod de preparare:

1

Am crestat in forma de romb vanata dupa ce am taiat-o pe jumatate. Am presarat sare pe suprafata ei si dupa cateva minute, am spalat vanata de zeama care s-a lasat. Am turnat apoi ulei de masline pe cele doua jumatati si le-am dat la cuptor dupa ce le-am pus in tava de cuptor cu hartie de copt, la 190°C. Le-am lasat la cuptor aproximativ 10-15 minute, pana s-au inmuiat putin si au prins putina culoare la exterior.

2

Am pregatit intre timp umplutura din rosiile taiate in cubulete, mozzarella taiata in bucati mici, caperele, sare si piper. Am imprastiat compozitia peste cele doua jumatati de vanata si am dat iar la cuptor pentru circa 10 minute la 190°C, sau pana se rumeneste frumos la suprafata.

Ingrediente

 1 vanata
 sare
 2 rosii
 125 gr mozzarella
 3 tbsp ulei de masline
 2 tsp capere
 piper

Indicații

1

Am crestat in forma de romb vanata dupa ce am taiat-o pe jumatate. Am presarat sare pe suprafata ei si dupa cateva minute, am spalat vanata de zeama care s-a lasat. Am turnat apoi ulei de masline pe cele doua jumatati si le-am dat la cuptor dupa ce le-am pus in tava de cuptor cu hartie de copt, la 190°C. Le-am lasat la cuptor aproximativ 10-15 minute, pana s-au inmuiat putin si au prins putina culoare la exterior.

2

Am pregatit intre timp umplutura din rosiile taiate in cubulete, mozzarella taiata in bucati mici, caperele, sare si piper. Am imprastiat compozitia peste cele doua jumatati de vanata si am dat iar la cuptor pentru circa 10 minute la 190°C, sau pana se rumeneste frumos la suprafata.

Vinete crestate la cuptor cu rosii, mozzarella si capere