Astazi va prezint inca un preparat de vara pe care il ador! Vinete impanate cu branza, usturoi si busuioc cu lipie sau paine prajita. Suna delicios! De la salata de vinete la vinete pane, de la o portie imensa de zacusca cu vinete si pana la Baba Ganoush, vinetele sunt slabiciunea tatalui meu! Daca tot am petrecut ceva timp acasa la parintii mei, am zis sa il surprind pe tata cu o cina light!
Dupa cum v-am obisnuit si aceasta este o reteta simpla, rapida si sanatoasa, chiar daca am folosit ulei de masline din plin.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am pus cuptorul la incins la 220 C. Apoi am spalat vinetele intregi si le-am sters bine. Le-am despicat pe lung in doua. Cu un cutit bine ascutit am crestat miezul vinetelor in forma de romburi, fara a strapunge coaja acestora.
Imediat am presarat vinetele cu sare, insistand ca aceasta sa intre si in crapaturi. Le-am uns bine cu 2/3 din uleiul de masline (am pastrat 1/3 pentru mai incolo).
Am taiat telemeaua in feliute subtiri de tot, usturoiul cu busuiocul si untul le-am facut pasta in blender apoi am inceput sa impanez vinetele cu ele. Am indesat bucatelele de branza si usturoi prin crestaturile vinetelor. Trebuie apasate bine ca sa intre in profunzime pentru ca altfel se vor arde la copt.
In final am stropit vinetele cu restul de ulei de masline si le-am mai dat un praf de sare.
Cat se coc vinetele impanate cu branza si usturoi la cuptor?
Am bagat tava cu vinete in cuptorul foarte bine incins la 220 C si le-am copt 40-45 de minute, verificandu-le la jumatatea timpului. Nu trebuie nici apa in tava si nici folie de aluminiu deasupra.
Nu va speriati de cantitatea mare de ulei de masline! El da savoarea intregului preparat si ajuta la caramelizare. Vinetele absorb uleiul ca un burete. Fara ulei sau cu ulei putin veti obtine vinete fierte. Nu fiti zgarciti cu sarea chiar daca aparent branza este sarata! Sarea scoate apa din vinete si ajuta si ea la crearea crustei rumene si gustoase!
Ingrediente
Indicații
Am pus cuptorul la incins la 220 C. Apoi am spalat vinetele intregi si le-am sters bine. Le-am despicat pe lung in doua. Cu un cutit bine ascutit am crestat miezul vinetelor in forma de romburi, fara a strapunge coaja acestora.
Imediat am presarat vinetele cu sare, insistand ca aceasta sa intre si in crapaturi. Le-am uns bine cu 2/3 din uleiul de masline (am pastrat 1/3 pentru mai incolo).
Am taiat telemeaua in feliute subtiri de tot, usturoiul cu busuiocul si untul le-am facut pasta in blender apoi am inceput sa impanez vinetele cu ele. Am indesat bucatelele de branza si usturoi prin crestaturile vinetelor. Trebuie apasate bine ca sa intre in profunzime pentru ca altfel se vor arde la copt.
In final am stropit vinetele cu restul de ulei de masline si le-am mai dat un praf de sare.
Cat se coc vinetele impanate cu branza si usturoi la cuptor?
Am bagat tava cu vinete in cuptorul foarte bine incins la 220 C si le-am copt 40-45 de minute, verificandu-le la jumatatea timpului. Nu trebuie nici apa in tava si nici folie de aluminiu deasupra.
Nu va speriati de cantitatea mare de ulei de masline! El da savoarea intregului preparat si ajuta la caramelizare. Vinetele absorb uleiul ca un burete. Fara ulei sau cu ulei putin veti obtine vinete fierte. Nu fiti zgarciti cu sarea chiar daca aparent branza este sarata! Sarea scoate apa din vinete si ajuta si ea la crearea crustei rumene si gustoase!