Vișinata de casă este o băutură foarte aromată, cu un gust fructat, care se prepară la începutul verii, din ingrediente simple.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță de sâmburi cca 750 g vișine. Se așează într-un borcan împreună cu 275 g zahăr candel alb, 2 batoane de scorțișoară, 2 cuișoare și se toarnă peste toate 500 ml alcool ( 70% ).
Se închide borcanul și se lasă să se macereze 8 zile. Între timp, se scutură din când în când.
Se filtrează printr-o strecurătoare tapetată cu tifon și se storc bine vișinele. Se toarnă vișinata în sticle decorative.
Ingrediente
Indicații
Se curăță de sâmburi cca 750 g vișine. Se așează într-un borcan împreună cu 275 g zahăr candel alb, 2 batoane de scorțișoară, 2 cuișoare și se toarnă peste toate 500 ml alcool ( 70% ).
Se închide borcanul și se lasă să se macereze 8 zile. Între timp, se scutură din când în când.
Se filtrează printr-o strecurătoare tapetată cu tifon și se storc bine vișinele. Se toarnă vișinata în sticle decorative.