Vișinată

AutorKristina
DificultateIntermediar

Vișinata de casă este o băutură foarte aromată, cu un gust fructat, care se prepară la începutul verii, din ingrediente simple.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp total15 minute

Ingrediente:

 750 gr vișine
 275 gr zahăr candel alb
 2 batoane de scorțișoară
 2 tbsp cuișoare
 500 ml alcool ( 70% )

Mod de preparare:

1

Se curăță de sâmburi cca 750 g vișine. Se așează într-un borcan împreună cu 275 g zahăr candel alb, 2 batoane de scorțișoară, 2 cuișoare și se toarnă peste toate 500 ml alcool ( 70% ).

2

Se închide borcanul și se lasă să se macereze 8 zile. Între timp, se scutură din când în când.

3

Se filtrează printr-o strecurătoare tapetată cu tifon și se storc bine vișinele. Se toarnă vișinata în sticle decorative.

Ingrediente

 750 gr vișine
 275 gr zahăr candel alb
 2 batoane de scorțișoară
 2 tbsp cuișoare
 500 ml alcool ( 70% )

Indicații

1

Se curăță de sâmburi cca 750 g vișine. Se așează într-un borcan împreună cu 275 g zahăr candel alb, 2 batoane de scorțișoară, 2 cuișoare și se toarnă peste toate 500 ml alcool ( 70% ).

2

Se închide borcanul și se lasă să se macereze 8 zile. Între timp, se scutură din când în când.

3

Se filtrează printr-o strecurătoare tapetată cu tifon și se storc bine vișinele. Se toarnă vișinata în sticle decorative.

Vișinată