Vită cu semințe și țelină în sos dulce picant

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O rețetă delicioasă de vită! O să vă placa la nebunie!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 250 gr carne de vită
 3 tsp ulei de măsline
 1 țelină
 1 tsp piper cu lămâie
 1 tsp sos de soia
 1 tsp sos sweet chilli
 1 tsp sos salsa
 1 tsp sos de soia cu susan
 ½ tsp sare afumată
 ½ tsp boia dulce afumată
 2 tbsp mix de semințe
 1 tbsp usturoi pudră

Mod de preparare:

1

Tăiem vita fâșii, o punem într-un bol cu o lingură de ulei de măsline și cu mixul de semințe. Amestecăm și o lăsăm în bol până ne ocupăm de țelină.

2

Tăiem țelina fâșii lungi și subțiri. În tăjine punem 2 linguri de ulei de măsline și punem țelina să se rumenească pentru 20 de minute, amestecăm din când în când.

3

După cele 20 de minute adăugăm carnea de vita, amestecăm foarte bine, punem capacul și lăsăm pe foc pentru 15 minute.

4

După cele 15 minute luăm capacul, adăugăm toate condimentele și sosurile, amestecăm foarte bine totul, punem capacul la loc și mai lăsăm pe foc pentru încă 15 minute până se întrepătrunde foarte bine carnea de vită și devine foarte fragedă.

Ingrediente

 250 gr carne de vită
 3 tsp ulei de măsline
 1 țelină
 1 tsp piper cu lămâie
 1 tsp sos de soia
 1 tsp sos sweet chilli
 1 tsp sos salsa
 1 tsp sos de soia cu susan
 ½ tsp sare afumată
 ½ tsp boia dulce afumată
 2 tbsp mix de semințe
 1 tbsp usturoi pudră

Indicații

1

Tăiem vita fâșii, o punem într-un bol cu o lingură de ulei de măsline și cu mixul de semințe. Amestecăm și o lăsăm în bol până ne ocupăm de țelină.

2

Tăiem țelina fâșii lungi și subțiri. În tăjine punem 2 linguri de ulei de măsline și punem țelina să se rumenească pentru 20 de minute, amestecăm din când în când.

3

După cele 20 de minute adăugăm carnea de vita, amestecăm foarte bine, punem capacul și lăsăm pe foc pentru 15 minute.

4

După cele 15 minute luăm capacul, adăugăm toate condimentele și sosurile, amestecăm foarte bine totul, punem capacul la loc și mai lăsăm pe foc pentru încă 15 minute până se întrepătrunde foarte bine carnea de vită și devine foarte fragedă.

Note

Vită cu semințe și țelină în sos dulce picant