fbpx

Vită cu semințe și țelină în sos dulce picant

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

O rețetă delicioasă de vită! O să vă placa la nebunie!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire45 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 250 g carne de vită
 3 linguriță(e) ulei de măsline
 1 țelină
 1 linguriță(e) piper cu lămâie
 1 linguriță(e) sos de soia
 1 linguriță(e) sos sweet chilli
 1 linguriță(e) sos salsa
 1 linguriță(e) sos de soia cu susan
 ½ linguriță(e) sare afumată
 ½ linguriță(e) boia dulce afumată
 2 linguri(ă) mix de semințe
 1 linguri(ă) usturoi pudră

Mod de preparare:

1

Tăiem vita fâșii, o punem într-un bol cu o lingură de ulei de măsline și cu mixul de semințe. Amestecăm și o lăsăm în bol până ne ocupăm de țelină.

2

Tăiem țelina fâșii lungi și subțiri. În tăjine punem 2 linguri de ulei de măsline și punem țelina să se rumenească pentru 20 de minute, amestecăm din când în când.

3

După cele 20 de minute adăugăm carnea de vita, amestecăm foarte bine, punem capacul și lăsăm pe foc pentru 15 minute.

4

După cele 15 minute luăm capacul, adăugăm toate condimentele și sosurile, amestecăm foarte bine totul, punem capacul la loc și mai lăsăm pe foc pentru încă 15 minute până se întrepătrunde foarte bine carnea de vită și devine foarte fragedă.

Ingrediente

 250 g carne de vită
 3 linguriță(e) ulei de măsline
 1 țelină
 1 linguriță(e) piper cu lămâie
 1 linguriță(e) sos de soia
 1 linguriță(e) sos sweet chilli
 1 linguriță(e) sos salsa
 1 linguriță(e) sos de soia cu susan
 ½ linguriță(e) sare afumată
 ½ linguriță(e) boia dulce afumată
 2 linguri(ă) mix de semințe
 1 linguri(ă) usturoi pudră

Direcții

1

Tăiem vita fâșii, o punem într-un bol cu o lingură de ulei de măsline și cu mixul de semințe. Amestecăm și o lăsăm în bol până ne ocupăm de țelină.

2

Tăiem țelina fâșii lungi și subțiri. În tăjine punem 2 linguri de ulei de măsline și punem țelina să se rumenească pentru 20 de minute, amestecăm din când în când.

3

După cele 20 de minute adăugăm carnea de vita, amestecăm foarte bine, punem capacul și lăsăm pe foc pentru 15 minute.

4

După cele 15 minute luăm capacul, adăugăm toate condimentele și sosurile, amestecăm foarte bine totul, punem capacul la loc și mai lăsăm pe foc pentru încă 15 minute până se întrepătrunde foarte bine carnea de vită și devine foarte fragedă.

Vită cu semințe și țelină în sos dulce picant