Vită gătită lent cu cartofi la cuptor

AutorFrunzete Dorin
DificultateÎncepător

Rețetă de carne de vită gătită lent în oală sub-presiune cu legume și garnitură de cartofi copți zdrobiți.

ShareSave
Carne de vita frageda ,gatita la oala sub presiune
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 oră 40 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 500 gr Mușchi de vită
 1 Ceapă
 3 Morcovi
 6 Cartofi
 1 tbsp Sare
 ½ tsp Piper
 ½ tsp Boia dulce
 ½ tsp Pudra fenicul
 3 Căței usturoi
 ½ Ardei kapia/gras
 ½ Ardei iute

Mod de preparare:

1

Se ia o bucată de mușchi de vită, se curăță de pielițe și în funcție de timpul avut la dispoziție pentru gătire, se poate tăia în felii sau se poate lăsa întreagă.
Se curăță ceapa și morcovul. Ceapa se taie julienne, morcovul rondele mari, iar ardeiul cubulețe și se călesc împreună pentru câteva minute în oala sub-presiune fără capac.
Când legumele sunt călite, se adaugă peste ele carnea de vită, se adaugă restul de ingrediente, se amesteca și călește până se albește carnea.
Se adaugă apă până la limita cărnii, se pune capacul și se dă la foc mic-mediu timp de cel puțin o oră.

Se poate verifica după 1 oră și se mai poate lăsa la foc mic în cazul în care carnea nu este suficient de fragedă încât să se rupă franjuri.

2

Se aleg cartofi mici, se spală foarte bine și se pun la fiert pentru 20 minute. Cartofii trebuie să nu fie fierți complet.

Se așează pe o hârtie de copt într-o tavă de cuptor și se zdrobesc cu fundul unui pahar.
Se presară sare după gust.
Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute.

Ingrediente

 500 gr Mușchi de vită
 1 Ceapă
 3 Morcovi
 6 Cartofi
 1 tbsp Sare
 ½ tsp Piper
 ½ tsp Boia dulce
 ½ tsp Pudra fenicul
 3 Căței usturoi
 ½ Ardei kapia/gras
 ½ Ardei iute

Indicații

1

Se ia o bucată de mușchi de vită, se curăță de pielițe și în funcție de timpul avut la dispoziție pentru gătire, se poate tăia în felii sau se poate lăsa întreagă.
Se curăță ceapa și morcovul. Ceapa se taie julienne, morcovul rondele mari, iar ardeiul cubulețe și se călesc împreună pentru câteva minute în oala sub-presiune fără capac.
Când legumele sunt călite, se adaugă peste ele carnea de vită, se adaugă restul de ingrediente, se amesteca și călește până se albește carnea.
Se adaugă apă până la limita cărnii, se pune capacul și se dă la foc mic-mediu timp de cel puțin o oră.

Se poate verifica după 1 oră și se mai poate lăsa la foc mic în cazul în care carnea nu este suficient de fragedă încât să se rupă franjuri.

2

Se aleg cartofi mici, se spală foarte bine și se pun la fiert pentru 20 minute. Cartofii trebuie să nu fie fierți complet.

Se așează pe o hârtie de copt într-o tavă de cuptor și se zdrobesc cu fundul unui pahar.
Se presară sare după gust.
Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute.

Note

Vită gătită lent cu cartofi la cuptor