Zacusca de vinete cu ardei copt si ceapa.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Se caleste ceapa in ulei intr-o oala la foc mediu. Se adauga sare, piper si 2 foi de dafin, dupa gust.
Ardeiul copt tocat se adauga peste ceapa si se amesteca încet, dar astfel încât ceapa si ardeiul sa fie bine amestecate.
La fel se procedează si cu vinetele care se adauga cam 10 minute mai tarziu.
După 15 minute se pune in oala bulionul.
Se fierbe la foc mediu timp de 2 ore si se amesteca din când in când ca zacusca sa nu se lipească de oala.
Ar trebui sa fiarba pana când se vede ca iese uleiul la suprafata.
Se serveste când se raceste sau se poate pune imediat in borcane, folosindu-se metoda clasica de sterilizare la cuptor.
Ingrediente
Indicații
Se caleste ceapa in ulei intr-o oala la foc mediu. Se adauga sare, piper si 2 foi de dafin, dupa gust.
Ardeiul copt tocat se adauga peste ceapa si se amesteca încet, dar astfel încât ceapa si ardeiul sa fie bine amestecate.
La fel se procedează si cu vinetele care se adauga cam 10 minute mai tarziu.
După 15 minute se pune in oala bulionul.
Se fierbe la foc mediu timp de 2 ore si se amesteca din când in când ca zacusca sa nu se lipească de oala.
Ar trebui sa fiarba pana când se vede ca iese uleiul la suprafata.
Se serveste când se raceste sau se poate pune imediat in borcane, folosindu-se metoda clasica de sterilizare la cuptor.