fbpx

Zacuscă de vinete

AutorDanield
DificultateIntermediar

Zacusca de vinete cu ardei copt si ceapa.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total2 ore

Ingrediente:

 2 kg vinete coapte
 2 kg ardei copt capia
 500 g ceapa
 300 ml ulei
 300 ml bulion rosii

Mod de preparare:

1

Se caleste ceapa in ulei intr-o oala la foc mediu. Se adauga sare, piper si 2 foi de dafin, dupa gust.

2

Ardeiul copt tocat se adauga peste ceapa si se amesteca încet, dar astfel încât ceapa si ardeiul sa fie bine amestecate.

3

La fel se procedează si cu vinetele care se adauga cam 10 minute mai tarziu.

4

După 15 minute se pune in oala bulionul.

5

Se fierbe la foc mediu timp de 2 ore si se amesteca din când in când ca zacusca sa nu se lipească de oala.
Ar trebui sa fiarba pana când se vede ca iese uleiul la suprafata.

6

Se serveste când se raceste sau se poate pune imediat in borcane, folosindu-se metoda clasica de sterilizare la cuptor.

Ingrediente

 2 kg vinete coapte
 2 kg ardei copt capia
 500 g ceapa
 300 ml ulei
 300 ml bulion rosii

Direcții

1

Se caleste ceapa in ulei intr-o oala la foc mediu. Se adauga sare, piper si 2 foi de dafin, dupa gust.

2

Ardeiul copt tocat se adauga peste ceapa si se amesteca încet, dar astfel încât ceapa si ardeiul sa fie bine amestecate.

3

La fel se procedează si cu vinetele care se adauga cam 10 minute mai tarziu.

4

După 15 minute se pune in oala bulionul.

5

Se fierbe la foc mediu timp de 2 ore si se amesteca din când in când ca zacusca sa nu se lipească de oala.
Ar trebui sa fiarba pana când se vede ca iese uleiul la suprafata.

6

Se serveste când se raceste sau se poate pune imediat in borcane, folosindu-se metoda clasica de sterilizare la cuptor.

Zacuscă de vinete