Zacusca dietetica din legume coapte, gatita la multicooker sau pe foc!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am tăiat legumele și le-am așezat într-o tavă încăpătoare, pe un singur strat. Morcovii i-am tăiat bucăți, dovleceii cuburi, ceapa în sferturi, iar roșiile și ardeii în jumătăți. Am presărat sare și zahăr brun peste legume, apoi am pulverizat câțiva stropi de ulei și am dat tava la cuptor, la 200˚C, pentru 60 de minute. Zahărul brun are rolul de a carameliza puțin legumele pentru a le potența gustul.
După coacere, am curățat pielița roșiilor și a ardeilor și am pus toate legumele în bolul robotului de bucătărie. Am adăugat usturoiul pisat și am mărunțit legumele. Eu le-am lăsat bucăți mai măricele, dar le puteți face și pastă fină, dacă vă place.
Am luat amestecul și l-am răsturnat în vasul multicooker-ului, am potrivit de sare, chili și piper, am fixat multicooker-ul pe programul stew (fierbere la foc mic) pentru 20 de minute și mi-am văzut de ale mele. Dacă nu aveți o oală minune, puneți zacusca într-o oală mai groasă și fierbeți-o cam 30 minute sau până scade toată zeama, dar stați pe lângă ea șu anestecați, să nu se lipească.
Între timp, am pus borcanele la sterilizat. Dacă o consumați repede, nu e cazul să mai sterilizați borcanele.
Pentru că încă nu eram mulțumită de consistență la finalizarea programului stew, am lăsat zacusca încă 5 minute pe programul brown, până ce s-a evaporat toată zeama.
Am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinți, am întors borcanele cu fundul în sus și le-am pus să se răcească în cuptor, o dată cu el. Alta variantă ar fi să le înveliți bine în ștergare groase și să le lăsați să se răcească lent.
Abia aștept să testez această rețetă la vară, în sezon, cu vinete și ardei!
Ingrediente
Indicații
Am tăiat legumele și le-am așezat într-o tavă încăpătoare, pe un singur strat. Morcovii i-am tăiat bucăți, dovleceii cuburi, ceapa în sferturi, iar roșiile și ardeii în jumătăți. Am presărat sare și zahăr brun peste legume, apoi am pulverizat câțiva stropi de ulei și am dat tava la cuptor, la 200˚C, pentru 60 de minute. Zahărul brun are rolul de a carameliza puțin legumele pentru a le potența gustul.
După coacere, am curățat pielița roșiilor și a ardeilor și am pus toate legumele în bolul robotului de bucătărie. Am adăugat usturoiul pisat și am mărunțit legumele. Eu le-am lăsat bucăți mai măricele, dar le puteți face și pastă fină, dacă vă place.
Am luat amestecul și l-am răsturnat în vasul multicooker-ului, am potrivit de sare, chili și piper, am fixat multicooker-ul pe programul stew (fierbere la foc mic) pentru 20 de minute și mi-am văzut de ale mele. Dacă nu aveți o oală minune, puneți zacusca într-o oală mai groasă și fierbeți-o cam 30 minute sau până scade toată zeama, dar stați pe lângă ea șu anestecați, să nu se lipească.
Între timp, am pus borcanele la sterilizat. Dacă o consumați repede, nu e cazul să mai sterilizați borcanele.
Pentru că încă nu eram mulțumită de consistență la finalizarea programului stew, am lăsat zacusca încă 5 minute pe programul brown, până ce s-a evaporat toată zeama.
Am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinți, am întors borcanele cu fundul în sus și le-am pus să se răcească în cuptor, o dată cu el. Alta variantă ar fi să le înveliți bine în ștergare groase și să le lăsați să se răcească lent.
Abia aștept să testez această rețetă la vară, în sezon, cu vinete și ardei!