Zucchini cu pui si mozzarella

AutorMadi Cuisine
DificultateÎncepător

Reteta rapida , gustoasa si usor de preparat!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 2 zucchini sau dovlecei cruzi
 8 muschiuleti de pui
 1 tbsp pasta de tomate
 2 tbsp vin rosu
 1 catel de usturoi
 6 rosioare cherry
 2 fire de ceapa verde
 125 gr mozzarella
 1 tbsp parmezan ras
 ½ tsp sare
 ¼ tsp piper
 1 legatura de marar proaspat
 3 tbsp ulei

Mod de preparare:

1

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime.
Se scobeşte miezul cu o linguriţă.
Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.

2

Între timp se pun la călit ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă carnea tocată şi ea în prealabil şi miezul de zucchini.
Se adaugă o ceaşcă de apă şi se lasă la foc iute 10 minute.
Se adaugă apoi pasta de tomate, roşioarele tăiate în sferturi, vinul , mărar tocat, sare şi piper după gust.
Se scade sosul încă vreo 10 – 12 minute.

3

Zucchini fierţi se pun într-un vas tapetat cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei.
Se umplu cu amestecul de carne, se presară cu puţin parmezan ras, apoi se pune mozzarella.
Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la 180 g cu ventilaţie.
Se servesc reci sau calzi eventual cu o cremă de smântână cu usturoi.

Poftă bună!

Ingrediente

 2 zucchini sau dovlecei cruzi
 8 muschiuleti de pui
 1 tbsp pasta de tomate
 2 tbsp vin rosu
 1 catel de usturoi
 6 rosioare cherry
 2 fire de ceapa verde
 125 gr mozzarella
 1 tbsp parmezan ras
 ½ tsp sare
 ¼ tsp piper
 1 legatura de marar proaspat
 3 tbsp ulei

Indicații

1

Se spală zucchini şi se taie în două pe lungime.
Se scobeşte miezul cu o linguriţă.
Se pune apă cu sare la fiert şi când clocoteşte se adaugă jumătăţile de zucchini şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute.

2

Între timp se pun la călit ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi se adaugă carnea tocată şi ea în prealabil şi miezul de zucchini.
Se adaugă o ceaşcă de apă şi se lasă la foc iute 10 minute.
Se adaugă apoi pasta de tomate, roşioarele tăiate în sferturi, vinul , mărar tocat, sare şi piper după gust.
Se scade sosul încă vreo 10 – 12 minute.

3

Zucchini fierţi se pun într-un vas tapetat cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei.
Se umplu cu amestecul de carne, se presară cu puţin parmezan ras, apoi se pune mozzarella.
Se dă tava la cuptor pentru 15 minute la 180 g cu ventilaţie.
Se servesc reci sau calzi eventual cu o cremă de smântână cu usturoi.

Poftă bună!

Note

Zucchini cu pui si mozzarella