Categorie: Rețete Cină

Salată caprese

Salata caprese, Insalata caprese sau pur și simplu seducția italiană a gustului, printr-un amestec firesc de nuanțe, texturi și contraste ispititoare.
Această salată, extrem de simplă și rapid de preparat, este promisiunea unui început de weekend reușit, pentru că se potrivește excelent pentru o seară de vineri, în compania unui pahar de vin de calitate.

Citește
 

Doradă în stil mediteranean

Dieta oamenilor din această zonă a globului este și ea simplă, bazată pe legume, carne albă și, în general, pe alimente ușoare, bogate în vitamine și minerale. Hrana de calitate este esențială, iar longevitatea specifică popoarelor din zona Mediteranei se datorează și meniului sănătos pe care îl adoptă.

Învață și tu din înțelepciunea acestor oameni și rafineză-ți gusturile cu cele mai bune preparate mediteraneene.

Dorada este unul dintre peștii cu cea mai apreciată textură și gust al cărnii. Fie că se prăjește pe grill sau se gătește în cuptor, dorada trebuie inclusă în alimentație atunci când îți propui un mod de viață sănătos.
În continuare, îți dezvăluim cum preparăm noi dorada la cuptor, în stil mediteranean.

Citește
 

Steak de vită la tigaie

Orice gurmand adevărat va ști să aprecieze corect priceperea unui bucătar după cât de bine gătește un steak de vită. A obține o friptură suculentă, gustoasă, cu textură și culoare perfectă poate reprezenta pentru mulți dintre noi o adevărată probă de foc în bucătărie. Și nu întâmplător am folosit această sintagmă, pentru că succesul preparării fripturii de vită depinde, într-o mare măsură, de cât de bine vei ști să moderezi iuțeala focului și de cât timp vei expune carnea la căldura din tigaie sau grill.

Carnea de vită nu este unul dintre ingredientele des folosite în bucătăriile românești, fiind considerată, în general, o carne dificil de preparat. Noi credem că e mare păcat dacă nu îi acorzi măcar o șansă să îți demonstreze contrariul.

Sunt câteva reguli de aur pe care trebuie să le respecți atunci când gătești vită, iar dacă vei ține cont de acestea, te vei bucura negreșit de un gust excelent, perfect echilibrat, demn de toată noblețea bucătăriei britanice sau de faima lipsită de modestie a unui steak gătit în stil american.

La rețeta propusă de noi, trebuie să alegi felii de antricot de vită rib eye.

Citește
 

Fasole bătută și chipsuri din morcovi

Originară de pe continentul american, fasolea a călătorit peste tot pe glob, ajungând azi să fie foarte populară și apreciată în mai toate bucătăriile lumii. Considerată, în general, o hrană ieftină și foarte sățioasă, fasolea este inclusă în meniul tradițional al multor popoare.
Nici noi, românii, nu facem excepție, dovadă fiind și faptul că, de câțiva ani încoace, fasolea a ajuns, nu se știe cum, să fie nelipsită de la mesele tradiționale organizate la adunările populare de 1 Decembrie, ziua națională.
Azi îți propunem o rețetă veche, țărănească, dar ușor fandosită și cu oarecare pretenții închipuite de sofisticare.

Citește
 

Salată de cartofi

Gătit cu regularitate într-o bucătărie obișnuită, cartoful și-a găsit vocația de aliment bun la toate. Îl găsim prezent în aperitive, salate, supe, ciorbe, garnituri sau chiar deserturi. Toată lumea îl iubește, toată lumea îl gătește. Potrivit Wikipedia, cartoful este cultivat în peste 120 de țări și este consumat zilnic de peste 1 miliard de oameni. Asta da, popularitate!

Bucătăria germană manifestă o preferință vădită față de cartof. Un prânz nemțesc perfect include, în mod obligatoriu, nelipsita combinație carne + cartofi, bineînțeles în compania selectă a unui pahar de bere. Când vine vorba de a găti cartofi, poporul german nu se sfiește, iar rigurozitatea tipic nemțească e rapid înlocuită cu cea mai zglobie creativitate.

Kartoffelsalat, sau salata de cartofi pe românește, îmbracă o sumedenie de variațiuni, în funcție de regiunea geografică din care provine, ocazia pentru care este preparată sau, pur și simplu, după capriciile bucătarului.

Citește
 

Quiche cu somon și spanac

Cine a vizitat măcar o dată l’Hexagone a descoperit relația specială de iubire pe care au francezii cu patiseria locală. La tot pasul, vitrine cochete își etalează cu nonșalanță farmecele, ademenind trecătorii cu tarte apetisante, croissantes pufoase, crêpes irezistibile și alte asemenea bunătăți.

În marea lor pasiune pentru aluaturi, francezii au inventat tot felul de rețete pentru tartele cu gust dulce, dar și pentru cele cu gustul sărat. Pe cele din urmă le numesc în general quiches și, chiar dacă denumirea derivă din cuvântul german kutchen (chec), aceste preparate au la bază rețete originale franțuzești. Una dintre cele mai vechi și iubite quiche în bucătăria franceză este celebra Quiche Lorraine, gătită mai ales în sezonul de iarnă.

Însă noi vă propunem pentru azi gustul à la française al unei quiche cu somon și spanac.

Citește
 

Somon la cuptor cu broccoli și mărar

Un studiu efectuat de laboratorul de Food Science al Universității Cornell ne spune că un adult ia în medie cam 226 de decizii pe zi legate numai de hrană. Wow! Poate părea un lucru absurd, însă, să fim cinstiți câți dintre noi le-a contabilizat vreodată numărul?

Gândiți-vă un pic: încă de la primele ore ale dimineții suntem puși în fața unor astfel de mici decizii care așteaptă să fie luate: Ce mănânc la micul dejun? Să îl pregătesc acasă sau să îl cumpăr de la bistro-ul din colț? Să prepar un sandviș rapid sau o omletă? Să adaug și câteva legume? Roșii sau castraveți? Să beau un ceai sau o cafea? Cafea cu zahăr sau neagră? Să pun și lapte? Sau mai bine doar un pahar cu lapte? Să o beau acasă, din cana preferată, sau să iau băutura cu mine, în paharul cu capac? Și tot așa…Pare destul de obositor, nu?

Citind toate acestea, ne-am dat seama că dintre toate alegerile noastre dintr-o zi, multe se bazează pe automatisme deja formate și le luăm fără să conștientizăm neapărat procesul de decizie. Toate însă vor genera consecințe în comportamentul nostru și, implicit, asupra stării noastre de bine. Unele alegeri vor avea efecte mai bune, iar altele mai puțin bune.

Cum ar fi, așadar, să devenim puțin mai conștienți de urmările deciziilor pe care le luăm în legătură cu alimentația noastră? Dacă, prin gesturile zilnice devenite obișnuințe, reușim să ne influențăm în bine sănătatea? N-ar fi rău, nu-i așa?

Legat de aceste mici alegeri zilnice, noi ți le propunem pe acelea care îți permit să mănânci mai des mâncare gătită de tine, acasă. De asemenea, cântărește mai atent și calitatea ingredientelor pe care alegi să le folosești. Pe termen lung, înțelesul acestora se va traduce într-o bună sănătate a trupului și într-o minte ageră.

Perfecte pentru cină sunt mâncărurile ușoare, pe bază de legume și pește. Rețeta noastră de somon la cuptor, cu mărar și broccoli se pregătește simplu, rapid, este foarte sănătoasă și are un gust minunat.

Citește
 

Spaghete milaneze

Ador bucătăria italiană, în mod special, pastele. De data aceasta, am pregătit o rețetă clasică.

Citește
 

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii şi portocală

După cârnaţi, piftie şi sarmale, toată lumea simţea nevoia ca azi să mănânce ceva mai uşor. Aşa că, pentru a doua zi de Crăciun, am pregătit piept de curcan cu vin alb, mirodenii şi portocală, care i-au dat o aromă deosebită. Aşa îl pregătea şi bunica mea, de Crăciun, doar că îl pregătea la cuptorul cu lemne şi mai punea mere şi gutui pentru aromă (eu le-am înlocuit cu portocală).

Citește