Toate Rețetele
Cartofi crocanti zdrobiti cu unt rumenit, usturoi si parmezanBy EdvinO reteta de cartofi delicioasa! cu siguranta o sa va placa!Cartofi noi la cuptor, asezonati cu sare afumata si ierburi de provanceBy EdvinCei mai buni cartofi noi la cuptor!Dovlecei umpluti crocantiBy Soare ElenaDovleacul crocant umplut cu parmezan este usor de facut si este una dintre cele mai bune modalitati de a va bucura de dovlecei! Garnitura perfecta sau gustare!Mancare de conopidaBy Madi CuisineReteta de sezon, gustoasa si usor de preparat!Ratatouille by KuttBy KUTTFranța este cea care a dat lumii măsura eleganței și a rafinamentului. Stilul și bunul gust caracteristic culturii franceze se regăsește și în preparatele culinare provenite din toate zonele geografice ale acestei țări.
Poate una dintre cele mai cunoscute nouă rețete din sud-estul provensal este Ratatouille, faimoasa tocăniță de legume originară din Nisa. Bogată în legume gătite lent la cuptor, acest fel de mâncare reprezintă o alternativă ușoară, sănătoasă și absolut delicioasă pentru o cină în familie.
Farmecul pregătirii acestui preparat constă în faptul că Ratatoille permite o oarecare libertate de exprimare a creativității bucătarului în ceea ce privește alegerea și combinarea legumelor, importantă fiind însă respectarea metodei și a pașilor de preparare.Salată de cartofiBy KUTTGătit cu regularitate într-o bucătărie obișnuită, cartoful și-a găsit vocația de aliment bun la toate. Îl găsim prezent în aperitive, salate, supe, ciorbe, garnituri sau chiar deserturi. Toată lumea îl iubește, toată lumea îl gătește. Potrivit Wikipedia, cartoful este cultivat în peste 120 de țări și este consumat zilnic de peste 1 miliard de oameni. Asta da, popularitate!
Bucătăria germană manifestă o preferință vădită față de cartof. Un prânz nemțesc perfect include, în mod obligatoriu, nelipsita combinație carne + cartofi, bineînțeles în compania selectă a unui pahar de bere. Când vine vorba de a găti cartofi, poporul german nu se sfiește, iar rigurozitatea tipic nemțească e rapid înlocuită cu cea mai zglobie creativitate.
Kartoffelsalat, sau salata de cartofi pe românește, îmbracă o sumedenie de variațiuni, în funcție de regiunea geografică din care provine, ocazia pentru care este preparată sau, pur și simplu, după capriciile bucătarului.