Rețete de Bază

Toate Rețetele

Aluat fragedBy KristinaAluat fraged cu unt, o rețetă clasică, rețetă de bază, rețetă veche, rețetă simplă. Este genul de aluat care se poate folosi la tot felul de biscuiți, fursecuri, tarte și prăjituri.
BezeleBy KristinaBezelele, numite și meringi sau merengi, fac parte din acele dulciuri pe care rareori ne gândim să le facem singuri. Cu toate acestea, sunt ușor de preparat și reușesc de minune. Ușoare, în același timp crocante și moi, bezelele de casă vor face mândria și deliciul tău !
Fondant cu ciocolată neagrăBy KristinaFondant sau moelleux cu ciocolată, care ar putea fi diferența ? Nimeni nu cade de acord asupra acestui subiect. Chiar la restaurant, nu se știe prea bine cu ce vom fi serviți când comandăm unul din cele două deserturi. Guillemete consideră că un fondant este o prăjitură destul de concentrată în ciocolată, care se topește în gură, iar un moelleux este o prăjitură puțin mai ușoară și mai înaltă. În privința prăjiturilor care au un miez ce curge și cărora unii le spun fondant sau moelleux, ea le numește pur și simplu coulants ( „fluid, curgător”).
PișcoturiBy KristinaBineînteles, se găsesc nenumărate feluri de pișcoturi pe rafturile supermarketurilor, uneori chiar de bună calitate, dar nu vor fi niciodată la fel de gustoase ca acelea de casă... Un bun motiv ca să vă lansați în realizarea, destul de simplă, a acestor prăjiturele veșnic la modă.