fbpx

Rețete de Craciun

Toate Rețetele

Ciocolată caldăde Dulce by AnaÎn lunile mai reci, nevoile și dorințele noastre se schimbă, mai ales când vine vorba de mâncare. Scăderea temperaturii și mai puține ore de lumină în zi înseamnă, de obicei, mai mult timp petrecut în casă, poate citind o carte sau pur și simplu acoperiți cu o pătură pe canapea vizionând un film.Băuturile calde oferă confort, siguranță și un sentimente de nostalgie, iar o cană de ciocolată caldă este perfectă pentru o clipă relaxare.Servește această băutură delicioasă, cu un gust intens de cacao, acoperită cu frișcă și bucățele de ciocolată atunci când ai cu adevărat nevoie de un moment special.
Brioșe Rudolphde CooksVei găsi în supermarketuri toate ingredientele pentru decorarea brioșelor.Cu siguranță cei mici vor fi foarte încântați de aceste brioșe, pregătindu-le în compania lor.
Tort Feerie de Iarnăde Ancutsa CuisineTort de iarnă cu blat de nucă, cremă de vanilie şi cafea, îmbrăcat în frişcă. L-am decorat cu oameni de zăpadă, litere de ciocolată neagră, perluţe în culorile Crăciunului, fulgi mici din zahăr (cumpărate), dar şi cu brăduţi de ciocolată albă şi fulgi mari din fondant (făcuţi de mine).
Carusel din turtă dulcede Ancutsa CuisineAdor turta dulce cu aroma ei de copilărie, colinde și chicotit sub brad. Anul acesta am pregătit un carusel prevăzut cu o cutie pentru bomboane. A fost nevoie de multă muncă și migală pornind de la măsurat, copt, pictat, teste cu glazuri (cel mai bun „lipici” rămâne ciocolata), asamblat și lipit și, mai ales, răbdare. Am avut și ajutor de nădejde de la tata și sora mea, la proiectat caruselul și asamblat. Am pregătit bineînțeles și o tavă cu figurine de mâncat, pentru pofticioși, pentru că de carusel nu se atinge nimeni, e ornamentul meu prețios acum. Opțional, pregătești și o cutie pentru carusel, pentru a fi mai înalt, pentru un aspect mai frumos, dar și ca element surpriză: o cutie pentru bomboane. Să vedeți ce încântați vor fi cei mici!