Băutură caldă cu mere și gutui

AutorGatim_cu_drag
DificultateIntermediar

Această rețetă va fi pe placul celor cărora le place gutuia. Aveți posibilitatea de a adăuga și alte arome care se asortează cu gustul gutuii.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire35 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 1 gutuie coaptă
 2-3 mere dulci
 1 bucățică ghimbir
 100 ml socată ( opțional )
 zahăr după gust
 semințe de rodie

Mod de preparare:

1

Gutuia se spală, se taie cubulețe mici.

2

Merelor li se scot cotoarele și se taie cuburi, se pun într-un vas, se pune ghimbirul, se toarnă socata și apă cât să acopere fructele cu 2-3 degete. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă 10-15 minute la fiert.

3

Se mixează cu blenderul vertical, se adaugă zahăr după gust și se servește.

4

Băutura se poate aromatiza cu scorțișoară, cuișoare, anason stelat.

5

Se servește cu semințe de rodie.

Observație :
6

Socata se poate înlocui cu zeamă din compoturile de ananas și piersici.

Ingrediente

 1 gutuie coaptă
 2-3 mere dulci
 1 bucățică ghimbir
 100 ml socată ( opțional )
 zahăr după gust
 semințe de rodie

Indicații

1

Gutuia se spală, se taie cubulețe mici.

2

Merelor li se scot cotoarele și se taie cuburi, se pun într-un vas, se pune ghimbirul, se toarnă socata și apă cât să acopere fructele cu 2-3 degete. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă 10-15 minute la fiert.

3

Se mixează cu blenderul vertical, se adaugă zahăr după gust și se servește.

4

Băutura se poate aromatiza cu scorțișoară, cuișoare, anason stelat.

5

Se servește cu semințe de rodie.

Observație :
6

Socata se poate înlocui cu zeamă din compoturile de ananas și piersici.

Note

Băutură caldă cu mere și gutui