Această rețetă va fi pe placul celor cărora le place gutuia. Aveți posibilitatea de a adăuga și alte arome care se asortează cu gustul gutuii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Gutuia se spală, se taie cubulețe mici.
Merelor li se scot cotoarele și se taie cuburi, se pun într-un vas, se pune ghimbirul, se toarnă socata și apă cât să acopere fructele cu 2-3 degete. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă 10-15 minute la fiert.
Se mixează cu blenderul vertical, se adaugă zahăr după gust și se servește.
Băutura se poate aromatiza cu scorțișoară, cuișoare, anason stelat.
Se servește cu semințe de rodie.
Socata se poate înlocui cu zeamă din compoturile de ananas și piersici.
Ingrediente
Indicații
Gutuia se spală, se taie cubulețe mici.
Merelor li se scot cotoarele și se taie cuburi, se pun într-un vas, se pune ghimbirul, se toarnă socata și apă cât să acopere fructele cu 2-3 degete. Vasul se acoperă cu un capac și se lasă 10-15 minute la fiert.
Se mixează cu blenderul vertical, se adaugă zahăr după gust și se servește.
Băutura se poate aromatiza cu scorțișoară, cuișoare, anason stelat.
Se servește cu semințe de rodie.
Socata se poate înlocui cu zeamă din compoturile de ananas și piersici.