Pentru ca fursecurile să fie mai consistente, se poate înlocui făina obișnuită cu 125 g făină integrală și 125 g făină tip 1050, iar în loc de zahăr alb, se va folosi zahăr brun.
În plus, se adaugă în aluat 1-2 linguri lapte.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat cu mixerul untul, zahărul și zahărul vanilat, până se obține o compoziție spumoasă. Se amestecă făina cu nucile măcinate, sarea, praful de cacao, cel de scorțișoară și cel de copt. Se adaugă la spuma de unt și zahăr și se frământă un aluat omogen.
Se fac din aluat 8 suluri lungi de aproximativ 40 cm. Se înfășoară în folie și se țin la rece peste noapte. Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt.
Se presară făină pe suprafața de lucru și se taie sulurile în 80 de bucăți. Din acestea se formează bile egale care se așază în tăvi. În fiecare bilă se face o adâncitură, cu vârful umezit al degetului.
Se bate albușul și se înmoaie partea de jos a jumătăților de nucă în albuș. Apoi se pun jumătățile de nucă în adâncitura din aluat. Fursecurile se coc pe rând, câte 12-15 minute, până devin brun-aurii. Se scot din cuptor și se lasă la răcit pe grătarul de bucătărie.
Ingrediente
Indicații
Se bat cu mixerul untul, zahărul și zahărul vanilat, până se obține o compoziție spumoasă. Se amestecă făina cu nucile măcinate, sarea, praful de cacao, cel de scorțișoară și cel de copt. Se adaugă la spuma de unt și zahăr și se frământă un aluat omogen.
Se fac din aluat 8 suluri lungi de aproximativ 40 cm. Se înfășoară în folie și se țin la rece peste noapte. Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt.
Se presară făină pe suprafața de lucru și se taie sulurile în 80 de bucăți. Din acestea se formează bile egale care se așază în tăvi. În fiecare bilă se face o adâncitură, cu vârful umezit al degetului.
Se bate albușul și se înmoaie partea de jos a jumătăților de nucă în albuș. Apoi se pun jumătățile de nucă în adâncitura din aluat. Fursecurile se coc pe rând, câte 12-15 minute, până devin brun-aurii. Se scot din cuptor și se lasă la răcit pe grătarul de bucătărie.