Dacă este posibil, se lasă tortul să se pătrundă 1 zi, pentru a căpăta o aromă mai plină.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se tapetează fundul formei cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 160˚C ( 140˚C cu ventilator sau treapta 1-2 ). Se separă ouăle pentru aluat, albușurile se bat spumă și se pun la rece.
Se fărâmițează ciocolata și se topește. Se amestecă cu mixerul împreună cu untul, zahărul pudră, cel vanilat și gălbenușurile. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea și se adaugă. Se încorporează și spuma de albuș.
Se toarnă aluatul în formă și se netezește la suprafață ,trăgându-l un pic în sus spre margini. Se coace 60-70 de minute, apoi se scoate și se lasă 5 minute să se odihnească. Se desprind marginile de pe formă.
Se așază o foaie de hârtie cerată peste tort, se presează cu un fund de lemn și se lasă la răcit. Se răstoarnă pe un grătar pentru prăjituri. Se trece dulceața printr-o strecurătoare și se încălzește cu puțină apă. Se aplică apoi uniform pe toată suprafața tortului și se lasă să se răcească.
Se topesc ciocolata și untul de cocos și se aplică pe tort. Pentru ca glazura de ciocolată să nu se spargă, se așază tortul pe un platou pentru torturi înainte să se întărească glazura.
Ingrediente
Indicații
Se tapetează fundul formei cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 160˚C ( 140˚C cu ventilator sau treapta 1-2 ). Se separă ouăle pentru aluat, albușurile se bat spumă și se pun la rece.
Se fărâmițează ciocolata și se topește. Se amestecă cu mixerul împreună cu untul, zahărul pudră, cel vanilat și gălbenușurile. Se amestecă făina cu praful de copt și sarea și se adaugă. Se încorporează și spuma de albuș.
Se toarnă aluatul în formă și se netezește la suprafață ,trăgându-l un pic în sus spre margini. Se coace 60-70 de minute, apoi se scoate și se lasă 5 minute să se odihnească. Se desprind marginile de pe formă.
Se așază o foaie de hârtie cerată peste tort, se presează cu un fund de lemn și se lasă la răcit. Se răstoarnă pe un grătar pentru prăjituri. Se trece dulceața printr-o strecurătoare și se încălzește cu puțină apă. Se aplică apoi uniform pe toată suprafața tortului și se lasă să se răcească.
Se topesc ciocolata și untul de cocos și se aplică pe tort. Pentru ca glazura de ciocolată să nu se spargă, se așază tortul pe un platou pentru torturi înainte să se întărească glazura.