Mi-a fost destul de greu să mă decid ce desert să pregătesc pentru seara dintre ani, dar cred că aceste brioșe o să dispară rapid de pe masă. Sub aspectul festiv se ascund niște brioșe de ciocolată moi și pufoase, umplute cu Nutella, decorate cu o cremă fină de ciocolată și o bomboană Ferrero Rocher deasupra.
Se servesc ușor, iar în interior am pus un strat surpriză, crocant și sărat, de covrigei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topim untul și mierea în cuptorul cu microunde sau într-o crăticioară, pe foc.
Mărunțim covrigeii într-un blender sau într-un mojar și adăugăm untul peste și amestecăm.
Repartizăm câte o lingura în formele de brioșe, tapetate cu hârtie specială pentru brioșe și le presăm bine.
Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate : făina, cacaua, nessul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.
Într-un bol încăpător amestecăm ingredientele umede : uleiul, cafeaua, oțetul și extractul de vanilie.
Adăugăm ingredientele umede peste cele uscate și amestecăm bine cu un tel.
Împărțim aluatul în mod egal peste baza de covrigei și coacem brioșele 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180˚C, sau până trec testul scobitorii.
Le lăsăm să se răcească complet.
Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.
Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.
Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.
Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.
Cu o linguriță scoatem o bucată de aluat din centrul fiecărei brioșe și o umplem cu Nutella puțin încălzită.
Punem crema de Nutella într-un poș care are un dui în formă de stea mare și decorăm brioșele.
Decorăm brioșele cu spray auriu, bomboane Ferrero Rocher și sticksuri.
Ingrediente
Indicații
Topim untul și mierea în cuptorul cu microunde sau într-o crăticioară, pe foc.
Mărunțim covrigeii într-un blender sau într-un mojar și adăugăm untul peste și amestecăm.
Repartizăm câte o lingura în formele de brioșe, tapetate cu hârtie specială pentru brioșe și le presăm bine.
Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate : făina, cacaua, nessul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.
Într-un bol încăpător amestecăm ingredientele umede : uleiul, cafeaua, oțetul și extractul de vanilie.
Adăugăm ingredientele umede peste cele uscate și amestecăm bine cu un tel.
Împărțim aluatul în mod egal peste baza de covrigei și coacem brioșele 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180˚C, sau până trec testul scobitorii.
Le lăsăm să se răcească complet.
Batem untul și crema de brânză spumă cu un mixer, la viteză mare, până sunt bine combinate.
Adăugăm Nutella și continuăm să batem crema la viteză mare.
Adăugăm zahărul pudră și amestecăm la viteză mică până e încorporat bine.
Adăugăm laptele praf, cacao și vanilia și amestecăm crema iar la viteză mare până e fină și mai deschisă la culoare, aproximativ 4-5 minute.
Cu o linguriță scoatem o bucată de aluat din centrul fiecărei brioșe și o umplem cu Nutella puțin încălzită.
Punem crema de Nutella într-un poș care are un dui în formă de stea mare și decorăm brioșele.
Decorăm brioșele cu spray auriu, bomboane Ferrero Rocher și sticksuri.