Pot spune că este și desertul copilăriei, un desert care ne duce cu gândul la bunica 🙂 . O rețetă simplă care nu dă greș.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pregătește aluatul clasic de clătite : bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul topit, încorporează făina și praful de sare.
Trebuie să obții o compoziție mai groasă, pe care s-o iei cu polonicul.
Toarnă pe fundul tigăii încinse, astfel încât aluatul să acopere toată suprafața.
Coace pe ambele părți, la foc moderat ( sub un minut pe fiecare parte ). Răstoarnă pe o farfurie.
Servește clătitele umplute cu dulceață de căpșune.
Grecii antici numeau clătitele teganites sau tagenias, cuvinte derivate din tagenon ( tigaie ).
Ziua internațională a clătitelor se sărbătorește anual pe 12 februarie.
Ingrediente
Indicații
Pregătește aluatul clasic de clătite : bate energic ouăle cu telul, apoi toarnă laptele, untul topit, încorporează făina și praful de sare.
Trebuie să obții o compoziție mai groasă, pe care s-o iei cu polonicul.
Toarnă pe fundul tigăii încinse, astfel încât aluatul să acopere toată suprafața.
Coace pe ambele părți, la foc moderat ( sub un minut pe fiecare parte ). Răstoarnă pe o farfurie.
Servește clătitele umplute cu dulceață de căpșune.
Grecii antici numeau clătitele teganites sau tagenias, cuvinte derivate din tagenon ( tigaie ).
Ziua internațională a clătitelor se sărbătorește anual pe 12 februarie.