Continuăm seria de deserturi sănătoase cu un cheesecake raw vegan cu afine, lămâie și cocos. Brânza este înlocuită cu nuci caju și lapte de cocos, iar aromele clasice de lămâie proaspătă și afine dulci lucrează în armonie în acest cheesecake stratificat. Este combinația perfectă de dulce și acru.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Începeți cu o zi înainte prin prepararea celor 330 g de caju, atât pentru crema de afine, cât și pentru cea de lămâie. Înmuiați nucile caju în apă timp de minimum 6 ore și pănâ la 24 de ore, înainte de a-l clăti cu apă rece și de a-l scurge sau înmuiați rapid în apă fiartă timp de 1 oră. Împărțiți caju-ul înmuiat în trei părți, 2 părți pentru crema de lămâie și o parte pentru cea de afine.
Pentru a face baza, puneți făina de migdale, nuca de cocos și sarea în robotul de bucătărie și pulsați timp de 1 minut până atingeți o consistență fină. Adăugați curmalele și uleiul de cocos și procesați încă câteva minute, până când amestecul începe să se lipească și să formeze un aluat. Adăugați afinele uscate și amestecați ușor.
Tapetați o formă de tort, detașabilă, cu diametrul de 20 cm cu folie de acetat sau cu hârtie de copt. Apăsați compoziția uniform folosind o spatulă sau fundul plat al unui pahar. Odată uniformizată, așezați baza în congelator în timp de pregătiți următorul strat.
Pentru stratul de lămâie, adăugați nucile caju înmuiate și toate celelalte ingrediente într-un blender de mare viteză. Amestecați totul la viteză mare până obțineți o cremă netedă și cremoasă. Scoateți baza din congelator și turnați amestecul de lămâie peste, bătând ușor tava de suprafața de lucru pentru a elimina bulele de aer. Așezați cheesecake-ul în congelator pentru a se întări timp de 1 oră. Curățați blenderul.
Procedați la fel ca și în cazul cremei de lămâie.
Turnați crema peste cea de lămâie și puneți prăjitura înapoi în congelator pentru a se închega, timp de cel puțin 6 ore sau de preferat peste noapte.
Lăsați prăjitura să se decongeleze timp de 45 de minute până la 1 oră și scoateți-o din tavă.
Decorați cu afine proaspete, coajă de lămâie, nucă de cocos și mentă, înainte de servire.
A se păstra într-un recipient etanș în frigider până la 3-4 zile. Alternativ, congelați-o și dezghețați-o înainte de servire.
Ingrediente
Indicații
Începeți cu o zi înainte prin prepararea celor 330 g de caju, atât pentru crema de afine, cât și pentru cea de lămâie. Înmuiați nucile caju în apă timp de minimum 6 ore și pănâ la 24 de ore, înainte de a-l clăti cu apă rece și de a-l scurge sau înmuiați rapid în apă fiartă timp de 1 oră. Împărțiți caju-ul înmuiat în trei părți, 2 părți pentru crema de lămâie și o parte pentru cea de afine.
Pentru a face baza, puneți făina de migdale, nuca de cocos și sarea în robotul de bucătărie și pulsați timp de 1 minut până atingeți o consistență fină. Adăugați curmalele și uleiul de cocos și procesați încă câteva minute, până când amestecul începe să se lipească și să formeze un aluat. Adăugați afinele uscate și amestecați ușor.
Tapetați o formă de tort, detașabilă, cu diametrul de 20 cm cu folie de acetat sau cu hârtie de copt. Apăsați compoziția uniform folosind o spatulă sau fundul plat al unui pahar. Odată uniformizată, așezați baza în congelator în timp de pregătiți următorul strat.
Pentru stratul de lămâie, adăugați nucile caju înmuiate și toate celelalte ingrediente într-un blender de mare viteză. Amestecați totul la viteză mare până obțineți o cremă netedă și cremoasă. Scoateți baza din congelator și turnați amestecul de lămâie peste, bătând ușor tava de suprafața de lucru pentru a elimina bulele de aer. Așezați cheesecake-ul în congelator pentru a se întări timp de 1 oră. Curățați blenderul.
Procedați la fel ca și în cazul cremei de lămâie.
Turnați crema peste cea de lămâie și puneți prăjitura înapoi în congelator pentru a se închega, timp de cel puțin 6 ore sau de preferat peste noapte.
Lăsați prăjitura să se decongeleze timp de 45 de minute până la 1 oră și scoateți-o din tavă.
Decorați cu afine proaspete, coajă de lămâie, nucă de cocos și mentă, înainte de servire.
A se păstra într-un recipient etanș în frigider până la 3-4 zile. Alternativ, congelați-o și dezghețați-o înainte de servire.