Hello iCooks,
Acest sos este foarte versatil, gustos, aromat și poate fi folosit ca sos de bază pentru pizza (noi l-am folosit ca sos de bază în pizza noastră formaggi e pera), paste sau burgeri sau servit deasupra preparatelor din pește, legume sau ouă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Topim 15g de unt într-o crăticioara. Adăugăm ceapa tocată și o călim câteva minute să se înmoaie
Adăugăm usturoiul pisat și-l gătim 30 - 40 de sec până când își eliberează mirosul. Trebuie amestecat încontinuu astfel încât acesta să nu se ardă.
Turnăm vinul alb peste, și-l reducem la jumătate, aprox 3 - 5 min.
Turnăm și oțetul de vin și-l reducem și pe acesta la jumătate, aprox 3 - 5 min. Atenție: nu turnați oțetul peste vinul neredus. Aciditatea oțetului va face ca usturoiul să-și schimbe culoarea în verde.
După ce lichidele au fost reduse adăugăm smântâna și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic 10-15 minute, amestecând din când în când în el să nu se prindă.
Când sosul este gata, adăugăm sarea, coaja de lămâie, frunzele de tarhon, piperul și amestecăm.
Mai lăsăm sosul să fiarbă 1 minut și oprim focul.
Trecem sosul printr-o sită și-l lăsăm să se răcească.
Acesta se va îngroșa și va putea fi folosit în foarte multe peparate: ca sos de pizza, de paste, de burger, peste preparate din carne de pește, ouă sau legume.
Ingrediente
Indicații
Topim 15g de unt într-o crăticioara. Adăugăm ceapa tocată și o călim câteva minute să se înmoaie
Adăugăm usturoiul pisat și-l gătim 30 - 40 de sec până când își eliberează mirosul. Trebuie amestecat încontinuu astfel încât acesta să nu se ardă.
Turnăm vinul alb peste, și-l reducem la jumătate, aprox 3 - 5 min.
Turnăm și oțetul de vin și-l reducem și pe acesta la jumătate, aprox 3 - 5 min. Atenție: nu turnați oțetul peste vinul neredus. Aciditatea oțetului va face ca usturoiul să-și schimbe culoarea în verde.
După ce lichidele au fost reduse adăugăm smântâna și lăsăm sosul să fiarbă la foc mic 10-15 minute, amestecând din când în când în el să nu se prindă.
Când sosul este gata, adăugăm sarea, coaja de lămâie, frunzele de tarhon, piperul și amestecăm.
Mai lăsăm sosul să fiarbă 1 minut și oprim focul.
Trecem sosul printr-o sită și-l lăsăm să se răcească.
Acesta se va îngroșa și va putea fi folosit în foarte multe peparate: ca sos de pizza, de paste, de burger, peste preparate din carne de pește, ouă sau legume.