Iubești caramelul? Normal că da 😆. Pentru toți iubitorii de caramel 🙋 am pregătit un desert cu dulceață de lapte (dulce de leche), nuci caramelizate și picături de ciocolată GOLD, toate îndesate într-un fursec de ciocolată neagră. Și la pièce de résistance un praf de sare de mare, că nimic nu este mai delicios decât caramelul sărat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 160˚C.
Puneți nucile într-un bol, adăugați siropul de arțar, sarea, scorțișoara și amestecați bine până când toate nucile sunt bine glazurate.
Turnați nucile într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le 15 minute, amestecând după 7 minute.
Lăsați-le să se răcească.
Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se pun deoparte.
Folosind un robot de bucătărie sau un mixer frecați bine untul și sarea.
Adăugați zahărul alb, zahărul brun și marțipanul, tăiat cuburi și amestecați până se omogenizează totul.
Adăugați cacaoa și mai amestecați câteva minute.
Adăugați jumătate din cantitatea de ou bătut cu furculița și jumătate din cantitatea de făină și amestecați până se combină bine - adăugați restul de ou și făină și omogenizați totul. Nu frământați prea mult aluatul că o să rezulte fursecuri tari.
Formați biluțe de aproximativ 55 - 60 g.
Înveliți fiecare fursec cu nuci caramelizate, tocate și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți fursecurile la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Aluatul de fursecuri poate fi făcut cu zile înainte și păstrat la frigider până la o săptămână sau congelat timp de câteva săptămâni.
Aranjați fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presați-le ușor cu un pahar sau cu podul palmei și coaceți-le la 180˚C timp de 10 minute.
Puneți dulceața de lapte într-un poș. Umpleți interiorul fiecărui fursec cu puțină dulceață, înțepându-l în două trei locuri ( acesta este încă moale ) și acoperiți cu câteva bucăți de ciocolată neagră, tăiată bucăți și câteva picături de ciocolată gold.
Puneți fursecurile înapoi în cuptor și coaceți pentru încă 8-10 minute.
Odată coapte, decorați cu dulceață de lapte, nuci caramelizate și presărați puțină sare de mare, dacă doriți.
Ingrediente
Indicații
Preîncălziți cuptorul la 160˚C.
Puneți nucile într-un bol, adăugați siropul de arțar, sarea, scorțișoara și amestecați bine până când toate nucile sunt bine glazurate.
Turnați nucile într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le 15 minute, amestecând după 7 minute.
Lăsați-le să se răcească.
Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se pun deoparte.
Folosind un robot de bucătărie sau un mixer frecați bine untul și sarea.
Adăugați zahărul alb, zahărul brun și marțipanul, tăiat cuburi și amestecați până se omogenizează totul.
Adăugați cacaoa și mai amestecați câteva minute.
Adăugați jumătate din cantitatea de ou bătut cu furculița și jumătate din cantitatea de făină și amestecați până se combină bine - adăugați restul de ou și făină și omogenizați totul. Nu frământați prea mult aluatul că o să rezulte fursecuri tari.
Formați biluțe de aproximativ 55 - 60 g.
Înveliți fiecare fursec cu nuci caramelizate, tocate și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți fursecurile la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Aluatul de fursecuri poate fi făcut cu zile înainte și păstrat la frigider până la o săptămână sau congelat timp de câteva săptămâni.
Aranjați fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presați-le ușor cu un pahar sau cu podul palmei și coaceți-le la 180˚C timp de 10 minute.
Puneți dulceața de lapte într-un poș. Umpleți interiorul fiecărui fursec cu puțină dulceață, înțepându-l în două trei locuri ( acesta este încă moale ) și acoperiți cu câteva bucăți de ciocolată neagră, tăiată bucăți și câteva picături de ciocolată gold.
Puneți fursecurile înapoi în cuptor și coaceți pentru încă 8-10 minute.
Odată coapte, decorați cu dulceață de lapte, nuci caramelizate și presărați puțină sare de mare, dacă doriți.