Pentru mine, negresele și blondinele perfecte sunt simple, rapide, cu o textură moale si gooey, iar pe timp de vară ador combinația cu fructe acrișoare. Fiind sezonul zmeurei a trebuit să încerc această rețetă și rezultatul nu a dezamăgit 🤤.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Primul pas este să transformăm untul în unt caramelizat sau beurre noisette. Pentru aceasta punem untul într-o cratiță și-l topim pe aragaz, la foc mediu. După ce s-a topit îl lăsăm în continuare să fiarbă, amestecând din când în când în el. Dacă fierbe prea violent reducem puțin focul și continuăm să-l gătim până devine auriu și particule negre apar pe fundul cratiței.
Lăsăm untul să se răcească puțin, dar nu până devine solid. Avem nevoie de el în stare lichidă, dar destul de rece încât să nu gătească ouăle.
Punem untul într-un vas încăpător, adăugăm ambele tipuri de zahăr ( dacă există biluțe tări de zahăr brun (cel din melasă) încercați să le spargeți într-un mojar înainte să le adăugați în compoziție) și amestecăm cu un tel până acestea se hidratează puțin.
Adăugăm ouăle și extractul de vanilie și amestecăm până obținem o compoziție fină și omogenă.
Într-un bol separat amestecăm făina, sarea și praful de copt.
Turnăm amestecul de făină peste compoziția lichidă și cu o lingură de lemn sau o spatulă amestecăm până nu mai există făină nehidratată. Nu amestecați prea mult compoziția. Doar până nu mai este făină vizibilă.
Adăugăm ciocolata tăiată bucăți, zmeura liofilizata și mai amestecăm puțin până sunt bine încorporate în compoziție.
Turnăm compoziția într-o tavă de 24x24cm, tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm cu o spatulă.
Punem gemul de zmeură într-o sticlă pentru dozare și injectăm pupișori în compoziție. Dacă nu ai sticlă atunci poți folosi o linguriță.
Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175C (cu ventilatoare) și o coacem 26 – 28min. O testăm cu o scobitoare, iar când vedem câteva firmituri pe ea o scoatem din cuptor.
O lăsăm să se răcească pentru cel puțin 2 ore în frigider, de preferat peste noapte.
Tăiem prăjitura bucăți și o savurăm lângă un pahar de ceai cu gheață.
Ingrediente
Indicații
Primul pas este să transformăm untul în unt caramelizat sau beurre noisette. Pentru aceasta punem untul într-o cratiță și-l topim pe aragaz, la foc mediu. După ce s-a topit îl lăsăm în continuare să fiarbă, amestecând din când în când în el. Dacă fierbe prea violent reducem puțin focul și continuăm să-l gătim până devine auriu și particule negre apar pe fundul cratiței.
Lăsăm untul să se răcească puțin, dar nu până devine solid. Avem nevoie de el în stare lichidă, dar destul de rece încât să nu gătească ouăle.
Punem untul într-un vas încăpător, adăugăm ambele tipuri de zahăr ( dacă există biluțe tări de zahăr brun (cel din melasă) încercați să le spargeți într-un mojar înainte să le adăugați în compoziție) și amestecăm cu un tel până acestea se hidratează puțin.
Adăugăm ouăle și extractul de vanilie și amestecăm până obținem o compoziție fină și omogenă.
Într-un bol separat amestecăm făina, sarea și praful de copt.
Turnăm amestecul de făină peste compoziția lichidă și cu o lingură de lemn sau o spatulă amestecăm până nu mai există făină nehidratată. Nu amestecați prea mult compoziția. Doar până nu mai este făină vizibilă.
Adăugăm ciocolata tăiată bucăți, zmeura liofilizata și mai amestecăm puțin până sunt bine încorporate în compoziție.
Turnăm compoziția într-o tavă de 24x24cm, tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm cu o spatulă.
Punem gemul de zmeură într-o sticlă pentru dozare și injectăm pupișori în compoziție. Dacă nu ai sticlă atunci poți folosi o linguriță.
Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175C (cu ventilatoare) și o coacem 26 – 28min. O testăm cu o scobitoare, iar când vedem câteva firmituri pe ea o scoatem din cuptor.
O lăsăm să se răcească pentru cel puțin 2 ore în frigider, de preferat peste noapte.
Tăiem prăjitura bucăți și o savurăm lângă un pahar de ceai cu gheață.