YOU HAVE BEEN ELIMINATED! 😱 HAPPY HALLOWEEN 😁🕸
Halloween-ul a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare tot mai cunoscută în România. Deși eu nu o sărbătoresc, îmi plac foarte mult preparatele înfricoșătoare pregătite pentru această sărbătoare. Și cum recent am vizionat (mai bine zis binge-watched) tot sezonul de Squid Game, m-am gândit să le combin pe cele două și să pregătesc niște brioșe pline de caramel sărat cu o bomboană Dalgona ca decor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 160˚C.
Punem nucile într-un bol, adăugăm siropul de arțar, sarea, scorțișoara și amestecăm bine până când toate nucile sunt bine glazurate.
Turnăm nucile într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem 15 minute, amestecând după 7 minute.
Le lasam să se răcească.
Turnăm zahărul într-o oală încăpătoare și-l topim la foc mic până începe să-și schimbe culoarea. Amestecăm din când în când în el să ne asigurăm că se topește uniform.
Încălzim puțin frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.
Când zahărul ajunge la culoarea dorită (eu prefer o culoare arămie închisă) turnăm încet frișca călduță și amestecăm bine. Atenție să nu va ardeți când turnați frișcă.
Luăm caramelul de pe foc și-l turnăm, printr-o sită, peste untul rece.
Adăugăm sarea și siropul de arțar și amestecăm bine.
Lăsăm carameul să se răcească cel puțin câteva ore înainte să-l folosim.
Punem ciocolata într-un vas termorezistent.
Încălzim frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz și o turnăm peste ciocolată.
Așteptăm câteva minute, adăugăm sarea și amestecăm bine cu un tel.
Lăsăm crema să se răcească complet și după o băgăm la frigider 30min.
Scoatem crema din frigider și o batem 30 sec cu un mixer. Acest pas este extra, dar recomandat.
Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
Într-un bol diferit amestecăm cu un tel toate ingredientele umede: laptele, mierea, uleiul, laptele bătut și ouăle.
Turnăm ingredientele uscate peste cele umede și amestecăm bine până totul devine omogen.
Cu ajutorul unei linguri repartizăm compoziția într-o tavă de brioșe cu 12 cupe tapetată cu hârtie specială pentru brioșe.
Coacem brioșele 17 min la 180˚C sau până trec testul scobitorii.
Le lăsăm să se răcească complet.
Cu ajutorul unei lingurițe scobim puțin brioșele și le umplem cu caramel.
Folosind un pos decorăm brioșele cu crema ganache și presărăm câteva bucățele de nucă peste.
Eu am decorat brioșele cu bomboane Dalgona, dar sunt delicioase și fără.
Deși au doar câteva ingrediente nu sunt foarte ușor de făcut. Trebuie să lucrezi rapid și eficient.
Punem zahărul într-un polonic și-l topim la focul de la aragaz amestecând încontinuu în el cu un chopstick
Când zahărul atinge culoarea dorită adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm bine.
Turnăm caramelul pe o hârtie de copt și cu ajutorul unei căni de metal unsă cu ulei îl presăm într-un disc.
Presăm și forma dorită în mijloc cu ajutorul unei forme de metal.
Este un proces migălos, dar foarte distractiv 🙂
Ingrediente
Indicații
Preîncălzim cuptorul la 160˚C.
Punem nucile într-un bol, adăugăm siropul de arțar, sarea, scorțișoara și amestecăm bine până când toate nucile sunt bine glazurate.
Turnăm nucile într-un strat uniform într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem 15 minute, amestecând după 7 minute.
Le lasam să se răcească.
Turnăm zahărul într-o oală încăpătoare și-l topim la foc mic până începe să-și schimbe culoarea. Amestecăm din când în când în el să ne asigurăm că se topește uniform.
Încălzim puțin frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz.
Când zahărul ajunge la culoarea dorită (eu prefer o culoare arămie închisă) turnăm încet frișca călduță și amestecăm bine. Atenție să nu va ardeți când turnați frișcă.
Luăm caramelul de pe foc și-l turnăm, printr-o sită, peste untul rece.
Adăugăm sarea și siropul de arțar și amestecăm bine.
Lăsăm carameul să se răcească cel puțin câteva ore înainte să-l folosim.
Punem ciocolata într-un vas termorezistent.
Încălzim frișca în cuptorul cu microunde sau pe aragaz și o turnăm peste ciocolată.
Așteptăm câteva minute, adăugăm sarea și amestecăm bine cu un tel.
Lăsăm crema să se răcească complet și după o băgăm la frigider 30min.
Scoatem crema din frigider și o batem 30 sec cu un mixer. Acest pas este extra, dar recomandat.
Amestecăm într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
Într-un bol diferit amestecăm cu un tel toate ingredientele umede: laptele, mierea, uleiul, laptele bătut și ouăle.
Turnăm ingredientele uscate peste cele umede și amestecăm bine până totul devine omogen.
Cu ajutorul unei linguri repartizăm compoziția într-o tavă de brioșe cu 12 cupe tapetată cu hârtie specială pentru brioșe.
Coacem brioșele 17 min la 180˚C sau până trec testul scobitorii.
Le lăsăm să se răcească complet.
Cu ajutorul unei lingurițe scobim puțin brioșele și le umplem cu caramel.
Folosind un pos decorăm brioșele cu crema ganache și presărăm câteva bucățele de nucă peste.
Eu am decorat brioșele cu bomboane Dalgona, dar sunt delicioase și fără.
Deși au doar câteva ingrediente nu sunt foarte ușor de făcut. Trebuie să lucrezi rapid și eficient.
Punem zahărul într-un polonic și-l topim la focul de la aragaz amestecând încontinuu în el cu un chopstick
Când zahărul atinge culoarea dorită adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm bine.
Turnăm caramelul pe o hârtie de copt și cu ajutorul unei căni de metal unsă cu ulei îl presăm într-un disc.
Presăm și forma dorită în mijloc cu ajutorul unei forme de metal.
Este un proces migălos, dar foarte distractiv 🙂