Prăjiturele duble din aluat dulce, sfărmicios, lipite între ele cu un strat subțire de gem de zmeură și presărate cu zahăr pudră.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180°C. Amestecați untul cu zahărul până obțineți o cremă, iar apoi amestecați făina, praful de copt și sarea.
Formați un glob din aluat și așezați-l pe o planșetă presărată ușor cu făină. Întindeți o foaie cu grosimea de 6 mm și tăiați din ea 40 de steluțe cu ajutorul unei forme de tăiat cu diametrul de 5 cm (în acest scop va fi necesar să mai întindeți de câteva ori resturile de aluat). În centrul a jumătate din steluțe decupați, cu forma cea mai mică de tăiat din set sau un vârf de șpriț, un orificu mic.
Așezați steluțele de aluat pe tavi tapetate cu hârtie de copt, la o mică distanță unele de celelalte. Coaceți 10 minute: fursecurile cresc și se rumenesc. Lăsați la răcit pe un grătar, iar apoi lipiți jumătățile între ele cu dulceață de zmeură. Presărați-le cu zahăr pudră înainte de servire.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180°C. Amestecați untul cu zahărul până obțineți o cremă, iar apoi amestecați făina, praful de copt și sarea.
Formați un glob din aluat și așezați-l pe o planșetă presărată ușor cu făină. Întindeți o foaie cu grosimea de 6 mm și tăiați din ea 40 de steluțe cu ajutorul unei forme de tăiat cu diametrul de 5 cm (în acest scop va fi necesar să mai întindeți de câteva ori resturile de aluat). În centrul a jumătate din steluțe decupați, cu forma cea mai mică de tăiat din set sau un vârf de șpriț, un orificu mic.
Așezați steluțele de aluat pe tavi tapetate cu hârtie de copt, la o mică distanță unele de celelalte. Coaceți 10 minute: fursecurile cresc și se rumenesc. Lăsați la răcit pe un grătar, iar apoi lipiți jumătățile între ele cu dulceață de zmeură. Presărați-le cu zahăr pudră înainte de servire.