Acesta este un delicios desert tradițional grecesc numit „Kourabiedes“. Dulce și sfărâmicioasă, cu migdale crocante prăjite și este perfect pentru Crăciun!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scoateți untul din frigider cu aproximativ 2-3 ore înainte de utilizare, astfel încât să se înmoaie la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la ventilator de 180 * C (350 * F).
În mixer folosind atașul de tel, bateți untul timp de 5-6 minute la viteză mare, până când devine alb. Adăugați zahărul pudră și vanilia. Continuați să bateți încă 5-7 minute. Imediat ce se adaugă zahărul, volumul untului se poate reduce, dar va crește din nou. Va fi gata când va arăta ca frișcă.
Scoateți vasul de amestecare și adăugați făina în loturi. Îndoiți ușor cu o spatulă și apoi adăugați migdalele.
Amestecul trebuie să fie moale, dar nu atât de moale încât să se lipească de mâini.
Formați în bile de dimensiunea nucilor (25 g). Puneți-le pe rânduri, pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament. Faceți cu degetul o mică indentare deasupra fiecărei bile de aluat. În acest fel, va putea menține mai mult zahăr pudră.
Se coc timp de 20-25 de minute, până când devin aurii.
Scoateți din cuptor. Mutați-le cu grijă de pe hartie de copt și așezați-le pe un suport de sârmă pentru a se răci. Sunt foarte moi și sfărâmicioase când sunt fierbinți.
Când sunt răcesc, pulverizați-le cu puțină apă de trandafir.
Puneți puțin zahăr pudră într-o sită și prăfuiți.
Ingrediente
Indicații
Scoateți untul din frigider cu aproximativ 2-3 ore înainte de utilizare, astfel încât să se înmoaie la temperatura camerei.
Preîncălziți cuptorul la ventilator de 180 * C (350 * F).
În mixer folosind atașul de tel, bateți untul timp de 5-6 minute la viteză mare, până când devine alb. Adăugați zahărul pudră și vanilia. Continuați să bateți încă 5-7 minute. Imediat ce se adaugă zahărul, volumul untului se poate reduce, dar va crește din nou. Va fi gata când va arăta ca frișcă.
Scoateți vasul de amestecare și adăugați făina în loturi. Îndoiți ușor cu o spatulă și apoi adăugați migdalele.
Amestecul trebuie să fie moale, dar nu atât de moale încât să se lipească de mâini.
Formați în bile de dimensiunea nucilor (25 g). Puneți-le pe rânduri, pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament. Faceți cu degetul o mică indentare deasupra fiecărei bile de aluat. În acest fel, va putea menține mai mult zahăr pudră.
Se coc timp de 20-25 de minute, până când devin aurii.
Scoateți din cuptor. Mutați-le cu grijă de pe hartie de copt și așezați-le pe un suport de sârmă pentru a se răci. Sunt foarte moi și sfărâmicioase când sunt fierbinți.
Când sunt răcesc, pulverizați-le cu puțină apă de trandafir.
Puneți puțin zahăr pudră într-o sită și prăfuiți.