Plăcintă cu legume

AutorAxinia DV
DificultateIntermediar

Caldă, această plăcintă este un fel vegetarian foarte gustos, iar rece este excelentă și pentru excursii.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru aluat
 150 gr brânză slabă
 150 gr făină
 150 gr unt
 sare
Pentru umplutură
 2 fire medii de praz
 400 gr roșii cărnoase
 500 gr spanac
 250 gr brânză de vaci semigrasă
 50 gr parmezan ras
 2 ouă
 piper negru măcinat
 puțină nucșoară rasă

Mod de preparare:

1

Se pasează bine brânza slabă. Se cerne făina într-un vas și se adaugă untul tăiat cubulețe, brânza și sarea. Se amestecă cu mixerul cu paletele pentru aluat, până când se obține o masă uniformă. Se împachetează în folie de plastic și se lasă la frigider timp de cel puțin 45 de minute.

2

Se curăță prazul și se taie rondele. Se dă în clocot o cantitate suficientă de apă cu sare, se adaugă prazul și se fierbe timp de 1 minut. Apoi se clătește cu apă rece și se scurge.

3

Se opăresc roșiile, se decojesc, se taie în patru, se scot semințele și se toacă cuburi. Se curăță spanacul și se spală. Se pune în apă clocotită și se fierbe 1-2 minute, iar apoi se scoate cu o spumieră, se așează pe un prosop de hârtie și se presează bine.

4

Se preîncălzește cuptorul la 220° C. Se unge vasul (aproximativ o forma cu diametrul de 26 cm) ales cu unt. Se întinde aluatul inclusiv pe pereții vasului, se înțeapă cu o furculiță și se coace timp de 10 minute (poziția 4-5 a cuptorului pe gaz).

5

Se amestecă prazul cu roșiile, spanacul, brânza, parmezanul și ouăle. Se condimentează și se toarnă totul peste aluat. Se mai coace încă 30 minute.

Ingrediente

Pentru aluat
 150 gr brânză slabă
 150 gr făină
 150 gr unt
 sare
Pentru umplutură
 2 fire medii de praz
 400 gr roșii cărnoase
 500 gr spanac
 250 gr brânză de vaci semigrasă
 50 gr parmezan ras
 2 ouă
 piper negru măcinat
 puțină nucșoară rasă

Indicații

1

Se pasează bine brânza slabă. Se cerne făina într-un vas și se adaugă untul tăiat cubulețe, brânza și sarea. Se amestecă cu mixerul cu paletele pentru aluat, până când se obține o masă uniformă. Se împachetează în folie de plastic și se lasă la frigider timp de cel puțin 45 de minute.

2

Se curăță prazul și se taie rondele. Se dă în clocot o cantitate suficientă de apă cu sare, se adaugă prazul și se fierbe timp de 1 minut. Apoi se clătește cu apă rece și se scurge.

3

Se opăresc roșiile, se decojesc, se taie în patru, se scot semințele și se toacă cuburi. Se curăță spanacul și se spală. Se pune în apă clocotită și se fierbe 1-2 minute, iar apoi se scoate cu o spumieră, se așează pe un prosop de hârtie și se presează bine.

4

Se preîncălzește cuptorul la 220° C. Se unge vasul (aproximativ o forma cu diametrul de 26 cm) ales cu unt. Se întinde aluatul inclusiv pe pereții vasului, se înțeapă cu o furculiță și se coace timp de 10 minute (poziția 4-5 a cuptorului pe gaz).

5

Se amestecă prazul cu roșiile, spanacul, brânza, parmezanul și ouăle. Se condimentează și se toarnă totul peste aluat. Se mai coace încă 30 minute.

Plăcintă cu legume