Ce poate fi mai bun decât un hamburger făcut de tine din cap până'n picioare ? Astăzi va propun să incercați o rețetă de chifle pentru hamburger pufoase și perfecte pentru o seară cu prietenii .
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cană se pune drojdia cu 100 ml de apă călduță si cu 75g de faină ,se amestecă bine si se lasă la umflat.
Într-un bol încăpător punem restul de faină , oul , apa rămasă , sarea ,zahărul , untul si maiaua formată apoi framântăm pana se formeaza un aluat moale si nelipicios .
Ungem peretii unui bol cu putin ulei si lăsăm aluatul la crescut la loc cald pentru aproximativ 2 ore .
După ce aluatul a crescut îl scoatem din bol , ii dam o formă pe care o vom împarti in 8 parti egale .
Formăm chiflele si le punem in tava tapetată cu hărtie de copt pentru înca 20 de minute .
Apoi le ungem usor cu oul cu lapte si presărăm deasupra mac si susan .
Se dau la cuptorul preîncalzit la 190° pentru 15 -17 minute
Aceste chifle merg de minune cu un hamburger cu cartofi wedges si o salată coleslaw .
Poftă bună
Ingrediente
Indicații
Într-o cană se pune drojdia cu 100 ml de apă călduță si cu 75g de faină ,se amestecă bine si se lasă la umflat.
Într-un bol încăpător punem restul de faină , oul , apa rămasă , sarea ,zahărul , untul si maiaua formată apoi framântăm pana se formeaza un aluat moale si nelipicios .
Ungem peretii unui bol cu putin ulei si lăsăm aluatul la crescut la loc cald pentru aproximativ 2 ore .
După ce aluatul a crescut îl scoatem din bol , ii dam o formă pe care o vom împarti in 8 parti egale .
Formăm chiflele si le punem in tava tapetată cu hărtie de copt pentru înca 20 de minute .
Apoi le ungem usor cu oul cu lapte si presărăm deasupra mac si susan .
Se dau la cuptorul preîncalzit la 190° pentru 15 -17 minute
Aceste chifle merg de minune cu un hamburger cu cartofi wedges si o salată coleslaw .
Poftă bună