Am incercat sa fac această rețetă atât cu mere roșii, galbene și verzi, însă cel mai mult mi-a plăcut când am folosit mere verzi, deoarece sunt mai acrute și taie din dulceața caramelului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja și se taie felii, apoi se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.
Cuptorul se preîncălzește la 180°.
Într-un castron se amesteca bine zaharul cu untul.
Se adaugă apoi laptele, ouăle și esența de vanilie și se încorporează bine.
Urmează să adăugăm faina, amestecata in prealabil cu praful de copt și un praf de sare.
(Opțional, se poate adăuga și scorțișoară)
Se încorporează foarte bine compoziția.
Se pune untul la topit împreună cu zaharul brun până se obține o pastă.
Pasta de zahar se așează pe fundul tăvii rotunde, se pun feliile de mar, după care compoziția.
Se introduce la cuptor pentru 45-50 minute.
După ce se scoate, se răstoarnă cu fata în sus pe un platou întins.
Se recomanda a se servi cu înghețată de vanilie.
Ingrediente
Indicații
Se curata merele de coaja și se taie felii, apoi se stropesc cu zeama de la jumătate de lămâie.
Cuptorul se preîncălzește la 180°.
Într-un castron se amesteca bine zaharul cu untul.
Se adaugă apoi laptele, ouăle și esența de vanilie și se încorporează bine.
Urmează să adăugăm faina, amestecata in prealabil cu praful de copt și un praf de sare.
(Opțional, se poate adăuga și scorțișoară)
Se încorporează foarte bine compoziția.
Se pune untul la topit împreună cu zaharul brun până se obține o pastă.
Pasta de zahar se așează pe fundul tăvii rotunde, se pun feliile de mar, după care compoziția.
Se introduce la cuptor pentru 45-50 minute.
După ce se scoate, se răstoarnă cu fata în sus pe un platou întins.
Se recomanda a se servi cu înghețată de vanilie.