În caz că ați rămas fără idei, iată un mic dejun sănătos și sățios, bun atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cantitățile sunt pentru două porții.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun laptele și fulgii de ovăz într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă constant. După cum bine știm, fulgii de ovăz trebuie fierți bine astfel încât să se elimine acidul fitic din ei - un acid care blocheaza absorbția a numeroase minerale, printre care fosfor, calciu, zinc și altele.
Între timp, se adaugă mărul ras, coacăzele roșii și untul ghee. Continuăm să amestecăm constant. La final adăugăm scorțișoara.
Punem într-un castron și lăsăm să se răcească.
Dacă doriți să fie o idee mai dulce, adăugați înainte de servire puțină miere.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se pun laptele și fulgii de ovăz într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă constant. După cum bine știm, fulgii de ovăz trebuie fierți bine astfel încât să se elimine acidul fitic din ei - un acid care blocheaza absorbția a numeroase minerale, printre care fosfor, calciu, zinc și altele.
Între timp, se adaugă mărul ras, coacăzele roșii și untul ghee. Continuăm să amestecăm constant. La final adăugăm scorțișoara.
Punem într-un castron și lăsăm să se răcească.
Dacă doriți să fie o idee mai dulce, adăugați înainte de servire puțină miere.
Poftă bună!