Rețetă de pate vegetal cu năut și legume, de post, un preparat extraordinar de gustos și sănătos, potrivit pentru zilele de post de peste an sau pentru o alimentație vegană variată. Pate-ul vegetal cu năut și legume se pregătește simplu și ușor, într-un timp scurt și fără prea mult efort.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăță morcovul și vânăta de coajă, taie-le în bucăți potrivite și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Curăță semințele de la vânătă, păstrează doar miezul.
Asezonează legumele cu sare și 3 linguri de ulei, pune și ardeiul roșu întreg lângă ele în tavă și coace la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau până când legumele sunt bine coapte. Ardeiul roșu rămâne întreg ca să poți cuăța pielița după ce se va coace.
După ce legumele s-au gătit, așează-le într-un bol acoperit și lasă-le să transpire. Acest lucru va ajuta morcovul și vânăta să se hidrateze în caz că s-au uscat în timpul coacerii, iar coaja ardeiului va fi mult mai ușor de curățat.
Cât timp legumele se răcoresc, curăță boabele de năut de coajă. Strânge-le pur și simplu între degete și pielița se va desface foarte ușor. E o operațiune mai meticuloasă, dar treaba merge repede și nici nu vei ști când ai început.
Pune toate legumele în bolul unui robot de bucătărie, adaugă și roșiile uscate în ulei, câțiva sâmburi de nucă, sare, piper, un cățel usturoi și o linguriță de miere.
Mizează bine totul până când se transformă într-o pastă fină. E nevoie să mai amesteci cu o lingură și să mai cureți pereții bolului din când în când.
Gustă pateul vegetal astfel rezultat, potrivește de sare și piper apoi servește pe o felie de pâine proaspătă, rumenă și bine coaptă, pregătită în casă.
Ingrediente
Indicații
Curăță morcovul și vânăta de coajă, taie-le în bucăți potrivite și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Curăță semințele de la vânătă, păstrează doar miezul.
Asezonează legumele cu sare și 3 linguri de ulei, pune și ardeiul roșu întreg lângă ele în tavă și coace la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau până când legumele sunt bine coapte. Ardeiul roșu rămâne întreg ca să poți cuăța pielița după ce se va coace.
După ce legumele s-au gătit, așează-le într-un bol acoperit și lasă-le să transpire. Acest lucru va ajuta morcovul și vânăta să se hidrateze în caz că s-au uscat în timpul coacerii, iar coaja ardeiului va fi mult mai ușor de curățat.
Cât timp legumele se răcoresc, curăță boabele de năut de coajă. Strânge-le pur și simplu între degete și pielița se va desface foarte ușor. E o operațiune mai meticuloasă, dar treaba merge repede și nici nu vei ști când ai început.
Pune toate legumele în bolul unui robot de bucătărie, adaugă și roșiile uscate în ulei, câțiva sâmburi de nucă, sare, piper, un cățel usturoi și o linguriță de miere.
Mizează bine totul până când se transformă într-o pastă fină. E nevoie să mai amesteci cu o lingură și să mai cureți pereții bolului din când în când.
Gustă pateul vegetal astfel rezultat, potrivește de sare și piper apoi servește pe o felie de pâine proaspătă, rumenă și bine coaptă, pregătită în casă.