Această dulceață din flori de soc, atât de gustoasă și aromată, cu un parfum ce îți trezește toate simțurile, nu ar trebui să lipsească din nicio cămară!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început spală, curăță și alege florile de soc. Este o treabă migăloasă și ai nevoie de puțină răbdare, însă scopul final merită cu siguranța acest efort ;).
După ce florile de soc sunt gata alese, pune apa cu zahărul pe foc și lasă să fiarbă până se transformă într-un sirop cu o consistență mai densă. După ce se dizolvă zahărul adaugă coaja de la o lămâie și las-o la fiert împreună cu siropul.
Când siropul este gata, culege coaja de lămâie cu o paletă și adaugă florile de soc, împreună cu zeama de la ambele lămâi .
Lasă la fiert aproximativ 40 de minute sau până când dulceața trece testul picăturilor care nu se preling. Pe o farfurie picură câțiva stropi de dulceață, acestea trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.
Adaugă dulceața fierbinte în borcanele curate și sterilizate. Întoarce-le cu capacul în jos, acoperă-le și lasă-le până a doua zi, să se răcească încet peste noapte.
Ingrediente
Indicații
Pentru început spală, curăță și alege florile de soc. Este o treabă migăloasă și ai nevoie de puțină răbdare, însă scopul final merită cu siguranța acest efort ;).
După ce florile de soc sunt gata alese, pune apa cu zahărul pe foc și lasă să fiarbă până se transformă într-un sirop cu o consistență mai densă. După ce se dizolvă zahărul adaugă coaja de la o lămâie și las-o la fiert împreună cu siropul.
Când siropul este gata, culege coaja de lămâie cu o paletă și adaugă florile de soc, împreună cu zeama de la ambele lămâi .
Lasă la fiert aproximativ 40 de minute sau până când dulceața trece testul picăturilor care nu se preling. Pe o farfurie picură câțiva stropi de dulceață, acestea trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.
Adaugă dulceața fierbinte în borcanele curate și sterilizate. Întoarce-le cu capacul în jos, acoperă-le și lasă-le până a doua zi, să se răcească încet peste noapte.