Cornulețe în două culori cu gem, însiropate și delicioase, perfecte pentru o gustare dulce sau diverse ocazii. Deosebit de gustoase și de savuroase, aromate și pufoase, aceste cornulețe în două culori cu gem vor fi pe placul tuturor și pot fi consumate chiar și câteva zile mai târziu.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în puțin lapte călduț, apoi amestecă ouăle cu zahărul, uleiul și laptele rămas.
Mai departe adaugă praful de copt, praful de sare și drojdia dizolvată mai devreme.
Omogenizează bine compoziția și las-o la crescut pentru aproximativ o oră într-un loc călduț, ferit de curenți de aer. Amestecul este unul lichid, dar acesta va dospi și va forma bule de aer.
După ce amestecul a dospit, împarte-l în două boluri, în mod egal.
Într-unul dintre boluri adaugă 2 linguri de cacao neagră și omogenizează bine.
Mai departe, în fiecare bol, adaugă făină (aproximativ 500g) și amestecă, apoi frământă până când rezultă un aluat elastic, moale și nelipicios.
Când ambele aluaturi sunt gata împarte-le pe fiecare în cinci părți egale. Prin urmare vei avea 5 bile de aluat albe și 5 negre.
Întinde pe rotund o bilă de aluat albă și una neagră. Foaia de aluat rezultată trebuie să aibe dimensiunea unei farfurii mai mari (aproximativ 20cm).
Împarte fiecare foaie de aluat in 10 părți egale, sub forma de triunghiuri.
Unge triunghiurile de culoare neagră cu gem de caise, apoi suprapune-le cu cele de culoare albă și rulează-le.
Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute. Acestea trebuie să fie rumenite bine, să capete o frumoasă nuanță arămie.
Cât timp se coc cornulețele pregătește un sirop pentru a le putea înmuia după ce le vei scoate din cuptor. Fierbe apa cu zahărul tos și zahărul vanilat, până când zahărul este bine dizolvat.
Cornulețele se trec fierbinți prin sirop și se consumă cu poftă după ce se mai răcoresc.
Din cantitatea prezentată în această rețetă vor rezulta 50 de cornulețe. Merită însă efortul și se pot consuma chiar și câteva zile mai târziu!
Ingrediente
Indicații
Dizolvă drojdia în puțin lapte călduț, apoi amestecă ouăle cu zahărul, uleiul și laptele rămas.
Mai departe adaugă praful de copt, praful de sare și drojdia dizolvată mai devreme.
Omogenizează bine compoziția și las-o la crescut pentru aproximativ o oră într-un loc călduț, ferit de curenți de aer. Amestecul este unul lichid, dar acesta va dospi și va forma bule de aer.
După ce amestecul a dospit, împarte-l în două boluri, în mod egal.
Într-unul dintre boluri adaugă 2 linguri de cacao neagră și omogenizează bine.
Mai departe, în fiecare bol, adaugă făină (aproximativ 500g) și amestecă, apoi frământă până când rezultă un aluat elastic, moale și nelipicios.
Când ambele aluaturi sunt gata împarte-le pe fiecare în cinci părți egale. Prin urmare vei avea 5 bile de aluat albe și 5 negre.
Întinde pe rotund o bilă de aluat albă și una neagră. Foaia de aluat rezultată trebuie să aibe dimensiunea unei farfurii mai mari (aproximativ 20cm).
Împarte fiecare foaie de aluat in 10 părți egale, sub forma de triunghiuri.
Unge triunghiurile de culoare neagră cu gem de caise, apoi suprapune-le cu cele de culoare albă și rulează-le.
Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute. Acestea trebuie să fie rumenite bine, să capete o frumoasă nuanță arămie.
Cât timp se coc cornulețele pregătește un sirop pentru a le putea înmuia după ce le vei scoate din cuptor. Fierbe apa cu zahărul tos și zahărul vanilat, până când zahărul este bine dizolvat.
Cornulețele se trec fierbinți prin sirop și se consumă cu poftă după ce se mai răcoresc.
Din cantitatea prezentată în această rețetă vor rezulta 50 de cornulețe. Merită însă efortul și se pot consuma chiar și câteva zile mai târziu!