Gem de caise aromat și gustos

AutorPaul Adrian
DificultateÎncepător

Acest gem de caise te ajută să te bucuri de gustul savuros al caiselor pe toată durata anului și te va cuceri prin aromă, culoare și textură!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 45 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 1,50 kg caise
 1 kg zahar
 50 ml suc lamaie
 2 fl oz zahar vanilat

Mod de preparare:

1

Spală și curăță caisele de sâmburi, apoi pune-le într-o cratiță încăpătoare, cu fund dublu;

2

Varsă zahărul peste caise și lasă totul la macerat 2-3 ore sau chiar peste noapte până când fructele își vor lăsa siropul. În funcție de cât de dulce dorești gemul, poți sa mai adaugi zahăr!

3

Pune cratița pe foc mediu și amestecă destul de des pentru a evita lipirea caiselor de fundul sau pereții acesteia;

4

Când caisele sunt fierte pe jumătate, după aproximativ jumătate de oră de când au fost puse pe foc, dă cratița la o parte și blenduiește gemul astfel încât să obții o pastă fină;

5

Adaugă zeama de lămâie, zahărul vanilat și sâmburii de caise și pune din nou la foc mic spre mediu, până când gemul va căpăta consistența dorită, aproximativ 20-30 de minute de fierbere;

6

Pune gemul în borcane curate și sterilizate cât este încă fierbinte, apoi răstoarnă borcanele cu capacul în jos și pune-le pe un grătar sau într-o tavă la cuptor, la 100 de grade, pentru încă 15-20 minute;

7

Oprește cuptorul și lasă borcanele cu gem înăuntru, pentru a se răci încet, până a doua zi. În felul acesta gemul poate rezista mult timp fără probleme!

Ingrediente

 1,50 kg caise
 1 kg zahar
 50 ml suc lamaie
 2 fl oz zahar vanilat

Indicații

1

Spală și curăță caisele de sâmburi, apoi pune-le într-o cratiță încăpătoare, cu fund dublu;

2

Varsă zahărul peste caise și lasă totul la macerat 2-3 ore sau chiar peste noapte până când fructele își vor lăsa siropul. În funcție de cât de dulce dorești gemul, poți sa mai adaugi zahăr!

3

Pune cratița pe foc mediu și amestecă destul de des pentru a evita lipirea caiselor de fundul sau pereții acesteia;

4

Când caisele sunt fierte pe jumătate, după aproximativ jumătate de oră de când au fost puse pe foc, dă cratița la o parte și blenduiește gemul astfel încât să obții o pastă fină;

5

Adaugă zeama de lămâie, zahărul vanilat și sâmburii de caise și pune din nou la foc mic spre mediu, până când gemul va căpăta consistența dorită, aproximativ 20-30 de minute de fierbere;

6

Pune gemul în borcane curate și sterilizate cât este încă fierbinte, apoi răstoarnă borcanele cu capacul în jos și pune-le pe un grătar sau într-o tavă la cuptor, la 100 de grade, pentru încă 15-20 minute;

7

Oprește cuptorul și lasă borcanele cu gem înăuntru, pentru a se răci încet, până a doua zi. În felul acesta gemul poate rezista mult timp fără probleme!

Note

Gem de caise aromat și gustos