Aceast gem de prune cu nucă și scorțisoară reprezintă unul dintre cele mai aromate și gustoase gemuri ale toamnei, un răsfăț dulce pe placul oricui!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală bine prunele, în câteva ape, apoi pune-le la curs într-o strecurătoare sau întinde-le pe un prosop să se absoarbă excesul de apă;
Scoate sâmburii din prune, apoi pune jumătățile de fruct într-o cratiță cu fund dublu;
Adaugă zahărul peste prune și lasă-le să stea așa câteva ore, să-și lase siropul. Cantitatea de zahăr poate să difere în funcție de tipul de prune folosit la prepararea gemului. Dacă prunele sunt foarte dulci poți să adaugi mai puțin zahăr sau, dacă sunt mai acrișoare, mai mult.
După ce prunele și-au lăsat siropul și s-au înmuiat, pune gemul la fiert, la foc mic.
Mai departe, adaugă zeamă de lămâie peste prune. Aceasta ajută gemul să aibă o culoare vie și frumoasă.
Când gemul a început să fiarbă ai grijă să strângi spuma ce se va forma, fiindcă poate da un aspect inestetic gemului.
După ce gemul de prune a dat în câteva clocote poți blenda compoziția cu ajutorul unui blender vertical pentru a obține o consistență mai cremoasă. Acest lucru este opțional. Fructele pot fi lăsate și jumătăți sau tăiate încă de la început în bucățele mai mici.
Lasă gemul de prune pe foc până când va scădea și va avea consistența dorită. Acesta va fierbe relativ repede. În aproximativ o oră de când a dat în primul clocot, gemul ar trebui să fie gata. Culoarea va fi aceea a unei vișine, un roșiatic plăcut ochiului și foarte atrăgător.
Înainte să iei gemul de pe foc adaugă zahărul vanilat, scorțisoara și nuca mărunțită. Vei avea unul dintre cele mai aromate și gustoase gemuri.
După ce gemul s-a răcorit puțin, pune-l în borcane sterilizate, apoi pune borcanele înfiletate la cuptor, la 120 de grade, pentru 15-20 de minute.
Lasă borcanele în cuptor peste noapte, să se răcească încet.
Ingrediente
Indicații
Spală bine prunele, în câteva ape, apoi pune-le la curs într-o strecurătoare sau întinde-le pe un prosop să se absoarbă excesul de apă;
Scoate sâmburii din prune, apoi pune jumătățile de fruct într-o cratiță cu fund dublu;
Adaugă zahărul peste prune și lasă-le să stea așa câteva ore, să-și lase siropul. Cantitatea de zahăr poate să difere în funcție de tipul de prune folosit la prepararea gemului. Dacă prunele sunt foarte dulci poți să adaugi mai puțin zahăr sau, dacă sunt mai acrișoare, mai mult.
După ce prunele și-au lăsat siropul și s-au înmuiat, pune gemul la fiert, la foc mic.
Mai departe, adaugă zeamă de lămâie peste prune. Aceasta ajută gemul să aibă o culoare vie și frumoasă.
Când gemul a început să fiarbă ai grijă să strângi spuma ce se va forma, fiindcă poate da un aspect inestetic gemului.
După ce gemul de prune a dat în câteva clocote poți blenda compoziția cu ajutorul unui blender vertical pentru a obține o consistență mai cremoasă. Acest lucru este opțional. Fructele pot fi lăsate și jumătăți sau tăiate încă de la început în bucățele mai mici.
Lasă gemul de prune pe foc până când va scădea și va avea consistența dorită. Acesta va fierbe relativ repede. În aproximativ o oră de când a dat în primul clocot, gemul ar trebui să fie gata. Culoarea va fi aceea a unei vișine, un roșiatic plăcut ochiului și foarte atrăgător.
Înainte să iei gemul de pe foc adaugă zahărul vanilat, scorțisoara și nuca mărunțită. Vei avea unul dintre cele mai aromate și gustoase gemuri.
După ce gemul s-a răcorit puțin, pune-l în borcane sterilizate, apoi pune borcanele înfiletate la cuptor, la 120 de grade, pentru 15-20 de minute.
Lasă borcanele în cuptor peste noapte, să se răcească încet.