Rețetă simplă și rapidă pentru plăcintă cu mere și scorțișoară în stil american, o plăcintă ce se poate consuma atât fierbinte cu o cupă de înghețată alături, cât și rece ca o plăcintă obișnuită.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol mai mare amestecă făina cu praful de sare și zahărul, apoi adaugă untul tăiat cuburi și frământă bine până când obții un amestec nisipos de făină.
Separat bate bine oul cu cele 4 linguri de apă și adaugă amestecul rezultat peste făina frământată cu unt.
Continuă să amesteci până când obții un aluat închegat și nelipicios.
Între timp curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri, de dimensiuni aproximativ egale.
Peste merele tăiate felii adaugă zahărul, lingura de făină, zeama de lămâie, scorțișoara și plicul de zahăr vanilat, apoi amestecă ușor.
Scoate aluatul de plăcintă din frigider, împarte-l în două bucăți și întinde fiecare foaie în strat subțire.
Așează prima foaie într-o tavă rotundă pentru tartă și modeleaz-o după forma tăvii, având grijă să acoperi și pereții acesteia.
Răstoarnă merele în mijlocul tăvii pentru plăcintă și acoperă-le cu cea de-a doua foaie de plăcintă.
Sigilează bine marginile aluatului pentru plăcintă, unge-o cu ou, presară puțin zahăr deasupra și crestează aluatul în mijlocul plăcintei.
Coace plăcinta cu mere și scorțișoară în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos deasupra.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol mai mare amestecă făina cu praful de sare și zahărul, apoi adaugă untul tăiat cuburi și frământă bine până când obții un amestec nisipos de făină.
Separat bate bine oul cu cele 4 linguri de apă și adaugă amestecul rezultat peste făina frământată cu unt.
Continuă să amesteci până când obții un aluat închegat și nelipicios.
Între timp curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri, de dimensiuni aproximativ egale.
Peste merele tăiate felii adaugă zahărul, lingura de făină, zeama de lămâie, scorțișoara și plicul de zahăr vanilat, apoi amestecă ușor.
Scoate aluatul de plăcintă din frigider, împarte-l în două bucăți și întinde fiecare foaie în strat subțire.
Așează prima foaie într-o tavă rotundă pentru tartă și modeleaz-o după forma tăvii, având grijă să acoperi și pereții acesteia.
Răstoarnă merele în mijlocul tăvii pentru plăcintă și acoperă-le cu cea de-a doua foaie de plăcintă.
Sigilează bine marginile aluatului pentru plăcintă, unge-o cu ou, presară puțin zahăr deasupra și crestează aluatul în mijlocul plăcintei.
Coace plăcinta cu mere și scorțișoară în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute, până când se va rumeni frumos deasupra.