Dulceata cepei caramelizate iese în evidență în savoarea bogată a acestui fel de mâncare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 200 grade C (gaz 6). Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adauga ceapa și cimbrul, se acoperă și se călesc 10-15 minute, până se înmoaie și se caramelizează. Se toarnă smântâna pentru gătit și laptele într-un castron mare, se asezonează bine. Se adaugă cartofii și se amestecă.
Se unge cu unt un vas temorezistent cu laturile de 23*28, apoi se asează în straturi jumatate din cantitatea de cartofi. Se întinde amestecul de ceapă pe deasupra, apoi se așează iar straturi de cartofi. Se presează cartofii cu mâna si se toarna amestecul de lapte pâna când ajunge la nivelul stratului superior de cartofi. Se mai toarnă lapte, dacă este nevoie. Se acoperă cu folie de aluminiu și se coace o ora jumătate. Se poate prepera totul cu două zile înainte de servire, se acoperă și se ține la frigider.
În ziua servirii, se încinge cuptorul la 220 de grade C (gaz 7). Se descopera tava, se întinde smântâna pe deasupra, apoi se presara parmezanul Se dă la cuptor și se coace 30 de minute, până ce brânza se topește, iar partea de sus este crocantă și aurie. Se servește presărat cu cimbru.
Ingrediente
Indicații
Se încălzește cuptorul la 200 grade C (gaz 6). Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adauga ceapa și cimbrul, se acoperă și se călesc 10-15 minute, până se înmoaie și se caramelizează. Se toarnă smântâna pentru gătit și laptele într-un castron mare, se asezonează bine. Se adaugă cartofii și se amestecă.
Se unge cu unt un vas temorezistent cu laturile de 23*28, apoi se asează în straturi jumatate din cantitatea de cartofi. Se întinde amestecul de ceapă pe deasupra, apoi se așează iar straturi de cartofi. Se presează cartofii cu mâna si se toarna amestecul de lapte pâna când ajunge la nivelul stratului superior de cartofi. Se mai toarnă lapte, dacă este nevoie. Se acoperă cu folie de aluminiu și se coace o ora jumătate. Se poate prepera totul cu două zile înainte de servire, se acoperă și se ține la frigider.
În ziua servirii, se încinge cuptorul la 220 de grade C (gaz 7). Se descopera tava, se întinde smântâna pe deasupra, apoi se presara parmezanul Se dă la cuptor și se coace 30 de minute, până ce brânza se topește, iar partea de sus este crocantă și aurie. Se servește presărat cu cimbru.