Acest chec fin cu unt este deosebit, grație gustului acrișor al siropului de lămâie, cu care este însiropat. Decorați cu felii glazurate de lămâie și savurați-l lângă o ceașcă de ceai de mentă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180°C, ungeți cu unt și tapetați cu hârtie de copt o formă de cozonac.
Amestecați untul cu zahărul, până obțineți o masă pufoasă. Încorporați, puțin câte puțin, ouăle. Dacă amestecul începe să se taie adăugați câte o lingură de făină cu praf de copt.
Cerneți restul de făină și incorpotati-l in amestecul de ouă și unt, amestecând cu o lingură metalică. Adăugați laptele, coajă rasă de lămâie și 3 linguri de suc de lămâie.
Turnați aluatul in formă, nivelați-i suprafață.
Coaceți-l o ora sau până când, dacă înțepați checul cu o scobitoare mai lungă, aceasta iese curată.
În timp ce se coace checul, tăiați lămâia felii. Într-o crăticioară dizolvați zahărul în 100 ml apă. Adăugați feliile de lămâie, fierbeți-le la foc mic 10 minute, până când începe să se îngroașe siropul. Lăsați sa se răcească , iar apoi scoateți lămâia la uscat pe un prosop de hârtie.
Înainte de a scoate checul din cuptor, încălziți siropul rămas împreună cu mierea și cele 3 linguri de suc de lămâie.
Înțepați checul cald peste tot cu o scobitoare mai lungă și turnați peste el siropul de lămâie. Lăsați la răcit în formă. Decorați checul cu feliile de lămâie glazurate.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180°C, ungeți cu unt și tapetați cu hârtie de copt o formă de cozonac.
Amestecați untul cu zahărul, până obțineți o masă pufoasă. Încorporați, puțin câte puțin, ouăle. Dacă amestecul începe să se taie adăugați câte o lingură de făină cu praf de copt.
Cerneți restul de făină și incorpotati-l in amestecul de ouă și unt, amestecând cu o lingură metalică. Adăugați laptele, coajă rasă de lămâie și 3 linguri de suc de lămâie.
Turnați aluatul in formă, nivelați-i suprafață.
Coaceți-l o ora sau până când, dacă înțepați checul cu o scobitoare mai lungă, aceasta iese curată.
În timp ce se coace checul, tăiați lămâia felii. Într-o crăticioară dizolvați zahărul în 100 ml apă. Adăugați feliile de lămâie, fierbeți-le la foc mic 10 minute, până când începe să se îngroașe siropul. Lăsați sa se răcească , iar apoi scoateți lămâia la uscat pe un prosop de hârtie.
Înainte de a scoate checul din cuptor, încălziți siropul rămas împreună cu mierea și cele 3 linguri de suc de lămâie.
Înțepați checul cald peste tot cu o scobitoare mai lungă și turnați peste el siropul de lămâie. Lăsați la răcit în formă. Decorați checul cu feliile de lămâie glazurate.